Kytöhonka Ruotsin maajoukkueen valmennusryhmään

Kytöhonka Ruotsin maajoukkueen valmennusryhmään

TPS:n tuore valmennuksen kehityspäällikkö Perttu Kytöhonka on nimetty Ruotsin miesten maajoukkueen valmennusryhmään. Kytöhongan päävastuualueena on vastustajien tarkkailu, mutta hän osallistuu tiimin jäsenenä myös muuhun joukkueen valmennusprosessiin.

– Totta kai tämä on hieno mahdollisuus ja kova haaste itselleni. Ruotsi on nyt jäänyt MM-hopealle kaksissa viime MM-kisoissa ja heillä on kova halu palata ykköseksi. Maajoukkueen valmennusjohto on halunnut katsoa nyt myös oman välittömän toimintaympäristönsä ulkopuolelle ja siinä nyt sitten minä olen astunut kuvaan, toteaa Kytöhonka.

– Vahvempi kontakti Ruotsin maajoukkuejohtoon syntyi tuossa vuosi takaperin, jolloin osallistuin kesällä Ruotsin liiton valmennusjärjestelmän kehitysworkshoppiin. MM-kisoissa olin Latvian staffissa, mutta kävimme päävalmentaja Mikael Hillin kanssa paljon keskusteluja kisojen aikana ja erityisesti niiden jälkeen. Keskustelut etenivät sitten tähän ja työt Helsingin MM-kisoja kohden on jo aloitettu.

Kytöhongan työtehtäviin TPS Salibandyssä Ruotsi-pestillä ei ole vaikutusta.

– Maajoukkuetoiminta keskittyy kansainvälisiin viikonloppuihin, jotka ovat hyvissä ajoin tiedossa. Näen, että tästä voi olla pelkästään hyötyä myös TPS:lle.

TPS Salibandy näkee kansainvälisyyden tärkeänä arvona. Edustusjoukkueen päävalmentaja Janne Kainulainen toimi viime MM-kisoissa Australian valmennustiimissä ja apuvalmentaja Mikael de Anna puolestaan jatkaa Italian maajoukkueen päävalmentajana.

Kuvassa vasemmalla Mikael de Anna ja Janne Kainulainen ja oikeassa reunassa Perttu Kytöhonka.