Kevätkausi käyntiin comebackilla ja vierasottelulla

Kevätkausi käyntiin comebackilla ja vierasottelulla

Tepsittärillä on sunnuntaina edessä vierasreissu Jyväskylään, kun liigan kevätkierros avataan O2:sta vastaan. Edellinen keskinäinen ottelu päättyi Turussa lukemiin 12-2, mutta helppoa peliä ei silti ole odotettavissa: ”Vastustajaan sen enempää kantaa ottamatta on jokaiseen peliin pystyttävä saamaan itsensä juhlapäivän edellyttämään vireeseen”, kommentoi päävalmentaja Aki Vilander. ”Viimeisen kolmen viikon työ mitataan nyt ja siitä hetkestä pitää ottaa kaikki ilo irti.”

Kevään kohokohta on taas askeleen lähempänä, ja sen tiedostaa myös Vilander: ”Omiin menneitä maaleja on saatava puolitettua kevättä kohti ja pallollisen pelin on oltava riittävän laadukasta. Tasapainoa ja rytmiä on ollut koko ajan enemmän ja maalipaikoissa tarvittavaa herkkyyttä on alkanut oikeille pelaajille löytyä, ja laatupaikoille päästään varmasti jatkossakin. Isoin asia on silti se, että pelaajilta alkaa tulla selkeitä signaaleja asioissa, jotka eivät suoranaisesti liity siihen, miten päin viisikko on kentällä; tilannekovuuden, pallojen syömisen ja nöyryyden puolustussuuntaan pitää näkyä.”

Joukkue on joulutauolla vahvistunut yhdellä pelaajalla, kun Jasmin Hannonen laittoi nimet alle sopimuspapereihin. 22-vuotias Hannonen pelasi naisten edustuksen riveissä viimeksi kaudella 2013-2014, ja hänellä on tilillään myös nuorten maajoukkue-edustuksia. Sekä puolustajan että hyökkääjän paikkaa pelaava Hannonen on mukana jo huomisessa ottelussa.

 

Jasmin Hannonen, millä mielin kohti huomista kamppailua?

– Hyvin ja innostunein mielin. Tuntuu kotoisalta pukea taas mustavalkoista päälle.

Miltä paluu on maistunut?

– Paluu on ollut siinä mielessä helppo, kun taustat ovat hoitaneet hommansa mallikkaasti ja joukkue on ottanut hyvin vastaan. Vanhoja pelikavereita on melko paljon ja joukkueessa tuntuu muutenkin olevan hyvä henki.

Sinulla on pelivuosia takana kymmenisen kappaletta, vieläkö voi sanoa että jännittää?

– Kyllä voin silti sanoa että vähän jännittää. Taukoa näistä hommista on kuitenkin ollut muutama vuosi ja huominen pelipaikkakin on sinällään uusi. Onneksi ympärillä on hyviä pelaajia, joihin voi luottaa.

 

Ottelu alkaa Jyväskylässä klo 15.00 ja seurata voit tulospalvelusta tai Elisa Viihteen kautta.