Junioreiden valtakunnalliset sarjat – Takana mielenkiintoinen tammikuu!

Junioreiden valtakunnalliset sarjat – Takana mielenkiintoinen tammikuu!

Tammikuu tarjosi mustavalkoiselle yhteisölle riemun hetkiä edustusurheilun osalta, kun naiset ottivat Suomen Cupissa omansa ja juhlivat mestaruutta. F-liigassakin menestys on ollut hurjaa, sillä molemmat edustusjoukkueemme löytyvät taulukoiden kärjestä. Junioreiden valtakunnalliset sarjat taas ovat pääosin ylittäneet jatkosarjojen osalta puolimatkan ja mustavalkoiset taistelevat vähintäänkin kohtuullisissa asemissa runkosarjasijoituksista kevään pudotuspeleihin.

T21 yhteisjoukkue aloitti kuluvan vuoden sarjansa ensimmäisillä tappioilla kärkiotteluissa, eikä kuukausi muutenkaan tuloksellisesti sujunut aivan odotusten mukaisesti joukkueen voitettua 5:stä ottelustaan vain 2. SBS Wirmo/TPS jatkaa kuitenkin tukevasti sarjan kärkikolmikossa ja lunastanee kotiedun vähintään pudotuspelien 1. kierrokselle. Ellei ihmeitä tapahdu, pelataan Länsirannikolla keväällä T21 SM-sarjan mitalipelejä.

P22 lähti joulutauolle sarjan kärkipaikalta mutta avasi kevätkauden 4 ottelun tappioputkella löytyen tällä hetkellä sarjataulukon sijalta 5. Otteet ovat viime aikoina kuitenkin terävöityneet ja viime viikko toi pistesarakkeeseen 6 lisäpistettä, joten kaikki on edelleen mahdollista matkalla kohti kauden huipennusta.

P19 kausi on tähän asti ollut erittäin positiivinen ja keväällä joukkue on takuulla yllätysvalmis selätettyään vuoden vaihteen kokoonpanohaasteensa. TPS on kuluvalla kaudella pelannut ennätysmäärän jatkoaikoja ja osassa otteluista ratkaisua on haettu aina voittolaukauskilpailusta saakka. Kyseinen sarake näyttää vielä hieman mollivoittoiselta ja keväällä pelaajien onkin puristettava itsestään irti vielä hieman lisää, jotta tasaiset ottelut kääntyvät mustavalkoisille. Tammikuun 5 ottelusta tilille kertyi kaksi voittoa ja kahdesta ottelusta joukkue saalisti lisäksi pisteen. Mustavalkoiset löytyvät sarjataulukon sijalta 6 ja ovat tarranneet tukevasti kiinni suoraan pudotuspelipaikkaan.

P17 on löytänyt joukkuepelaamiseensa tehokkuutta ja taistelee tiukasti paikasta kevään pudotuspelikarsinnoissa. Tammikuu oli vaikean syyskauden jälkeen erittäin positiivinen ja ryhmä otti 4 ottelustaan 3 voittoa osuen kaikkiaan 42 kertaa. Mustavalkoisten loppukausi näyttääkin valoisalta, kunhan nykyinen suunta säilyy. Orastava itseluottamus, minkä joukkue on löytämässä, saattaa vielä keväällä yllättää kaikki.

P16 yhteisjoukkueprojekti SBS Wirmon kanssa on osoittautunut tuloksellisesti menestyksekkääksi. Joukkue porskuttaa sarjassaan sijalla 3, mitä voidaan pitää jopa hienoisena yllätyksenä lähtökohdat huomioon ottaen. Tammikuun 5 ottelusta tuloksena 4 voittoa ja kun joukkuepelaamisestakin on alkanut löytyä uusia ulottuvuuksia, saattaa se viedä ryhmän vielä pitkälle kevään ratkaisupeleissä.

P15 ei syyskaudella yltänyt asettamiinsa tavoitteisiin ja keväälle jäikin hampaan koloon varmasti sopivasti nälkää. Tammikuun saldona 2 voittoa, tasapeli ja 1 tappio. Tällä hetkellä joukkue löytyy sarjataulukosta jatkosarjan lopputurnaukseen oikeuttavalta sijalta ja keväällä ryhmältä voidaankin odottaa potentiaalinsa mukaisesti vastaavaa menestystä.

Valmennuspäällikkö Michael Fager on tyytyväinen ja peräänkuuluttaa perusasioiden huolellista tekemistä:

”Junioriyhteisömme on tähän asti onnistunut mielestäni hyvin ottaen huomioon kaikki haasteet seurauksineen, joita yhteiskunnassamme olemme viime vuosina kohdanneet. Junioritoimintamme on kirkkaasti laadukkainta toiminta-alueellamme ja tulokset kaukalossa ovat kuluvalla kaudella olleet reilusti positiivisen puolella.”

”Pelit luonnollisesti kovenevat kevättä kohti kuljettaessa ja lopputulokset alkavat ohjata enemmän valtakunnallisten sarjojen joukkueidemme toimintaa. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että laadukas perusasioiden tekeminen arjessa, ihan jokaisena päivä, johtaa todennäköisimmin tavoiteltuun lopputulokseen.”

Helmikuun junioriottelut Leaf Areenalla:

Lauantai 4.2.
15:30 TPS – Welhot P17SM

Sunnuntai 5.2.
18:30 TPS – LASB P17SM

Torstai 16.2.
18:30 TPS – SBS Wirmo/KeikY P17SM

Tiistai 28.2.
18:30 TPS – SBS Wirmo/Masku P19SM