Junioreiden valtakunnalliset sarjat – P19 lunasti paikan ylemmän jatkosarjan karsintaan!

Tuloksellisesti mennyt viikko oli mustavalkoisten osalta erinomainen. Joukkueemme olivat kovia kotonaan ja vieraissakin peli kulki kohtuullisesti. P19 varmisti paikkansa ylemmän SM-sarjalohkon karsintaan ja muutenkin joukkueillamme kulkee kentällä juuri nyt mallikkaasti.

T21 yhteisjoukkue emännöi ylemmän SM-jatkosarjan avausottelussaan lauantai-iltana vieraita Tampereelta. Peli pysyi vähämaalisena ja tasaisena loppuun asti mutta erikoista kyllä, viimeiset minuutit kuitenkin kuluivat maalintekokilpailun merkeissä. Vielä n. 2 minuuttia ennen päätössummeria tulostaululla välkkyi 3-3 tasatilanne. Kotijoukkue meni johtoon ajassa 57:52 ja vieraat kuittasivat pelin tasoihin reilun puolen minuutin jälkeen. Pelin viimeisellä minuutilla kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen iskemällä vielä kahdesti, viimeisen tyhjiin.

P22 sai tiistaina vieraakseen Leaf Areenalle Porin Karhut. Ottelu eteni alusta loppuun mustavalkoisten komennossa ja TPS kirjautti selkeän voiton tehokkaalla vastaiskupelillään. Lauantaina ryhmä matkusti Helsinkiin Mosahallille hieman siipirikkoisena ja sai vastaansa pari kentällistä kuluneella kaudella miesten F-liigaakin pelanneita vastustajia. Sinnikkäästi ottelussa taistelleet mustavalkoiset kampesivat itsensä 2. erässä väkisin mukaan peliin mutta ottelun viimeisellä kympillä kotijoukkue meni lopulta menojaan ja pisteet jäivät Helsinkiin.

P19 lähti viikonloppuun kovalla latauksella mielessään napata tarvittavat pisteet seuraavan viikonlopun ylemmän SM-jatkosarjan karsintaan. Homma ratkesi kuitenkin jo ennen lauantain Josba-pelin alkua vastustajien pelatessa edullisesti ristiin. Näin ollen joukkueelle jäi tuplapeleihinsä panokseksi lähinnä kunnia. Josba johti sarjaa puhtaalla pelillä mutta 2. sijan varmistanut TPS onnistui kotikentällään erinomaisesti ja aiheutti joensuulaisille sarjan ainoan tappion pelaten erittäin tasapainoisen 60 minuuttisen. Sunnuntaina Leafille saapui O2-JKL, joka ei lopulta pysynyt kotijoukkueen kyydissä. Ottelu ei varsinaisesti noussut klassikoiden joukkoon mutta joka tapauksessa mustavalkoiset pääsevät valmistautumaan tasonmittauspeleihinsä levollisin mielin ja 3 ottelun voittoputkessa.

P16 yhteisjoukkue jatkoi sunnuntaina Uudenkaupungin Pohitullissa siitä, mihin SM-sarjansa avausviikonloppuna jäi ja haki jälleen täyden pistepotin vieraskentältä venyttäen voittoputkensa jo 3 ottelun mittaiseksi. Kotijoukkue tuli ottelun toisessa erässä vielä lähelle mutta vieraat karkasivat kolmannessa ja veivät kaikki sarjapisteet mukanaan.

Viikon ainoasta junioriottelusta ei panosta puutu sillä P19 pelaa paikasta ylempään SM-jatkosarjaan kevätkaudelle. Ottelusarjassa vastaan asettuu Esport Oilers ja joukkueet aloittavat perjantaina Espoossa. Ratkaisu nähdään Leaf Areenalla sunnuntaina klo 18:30 alkaen ja tätä näytelmää kannattaa ehdottomasti saapua todistamaan paikan päälle.