Junioreiden valtakunnalliset sarjat – P19 ikäluokan ylempään SM-jatkosarjaan!

Junioreiden valtakunnalliset sarjat – P19 ikäluokan ylempään SM-jatkosarjaan!

Menneellä viikolla tulessa olivat kaikki valtakunnallisten sarjojen joukkueemme. Viikko ei sujunut junioreiltamme aivan täydellisesti, vaan onnistumisten vastapainoksi koettiin muutama raskas tappio. Isoimpana juhlan aiheena P19 selvitti tiensä ikäluokkansa ylempään SM-jatkosarjaan.

T21 yhteisjoukkue kävi sunnuntaina Kempeleellä ja oli tyly vieras. Kotijoukkueelle ei annettu maaliakaan ja ryhmä onnistui itse neljästi, lähtivät sarjapisteet vierailijoiden matkassa Länsirannikolle.

P22 matkusti tiistaina Espooseen paketoimaan SM-alkusarjansa. Repaleisella kokoonpanolla matkassa olleet mustavalkoiset esiintyivät ryhdikkäästi ja kiusasivat isäntiään kaksi erää mutta lopulta polttoaine ei enää riittänyt. Näin ollen pisteet jäivät Espooseen ja TPS:n lopullinen sijoitus syksyn sarjassa neljäs.

P19 pelasi viikonvaihteessa ison panoksen pelejä, kun se kohtasi ylemmän jatkosarjan karsinnassa Esport Oilersin. Ottelusarjan avaus nähtiin perjantaina Espoossa ja TPS raapi ottelusta jännittävien vaiheiden jälkeen niukan voiton. Sunnuntaina edessä oli otteluparin ratkaiseva, 2. näytös, Leaf Areenalla. Intohimoisesti taistellut TPS oli ottelussa hienokseltaan kuskin paikalla ja sinetöi sarjapaikkansa ylempään jatkosarjaan keväälle äänekkään kotiyleisön edessä.

P17 lähti viikonlopun vierastuplaansa sinetöimään SM-sarjapaikkaansa kevätkaudelle. Lauantaina Vantaalla panokset olivat suuret ja mustavalkoiset onnistuivatkin pelaamaan taktisesti yhden kauden parhaista peleistään. Tämä ei kuitenkaan riittänyt vaan kotijoukkue piti pintansa sekä sarjapisteet Vantaalla niukalla maalin voitolla. TPS oli tehoton ja kotijoukkue hyödynsi omat saumansa. Sunnuntaina ryhmä matkusti Tampereelle ja tuosta ottelusta ei jälkipolville jäänyt juuri kerrottavaa. Classic oli kaikessa edellä, eivätkä mustavalkoiset pystyneet haastamaan kotijoukkuetta missään vaiheessa ottelua. P17 ei siis onnistunut kasvattamaan pistepussinsa sisältöä ja tulevaan viikonloppuun jäikin näin ollen pelattavaksi iso painepeli, josta vain voitto kelpaa.

P16 yhteisjoukkue sai perjantaina Mynämäelle vieraakseen Tampereen Classicin. Joukkueet kamppailivat kaksi erää tasapäisesti mutta kolmannessa vierailijat karkasivat ja veivät mukanaan kaikki jaossa olleet sarjapisteet. Wirmo/TPS jatkaa 4 kierroksen jälkeen sarjataulukon kolmantena.

P15 taisteli sunnuntaina Ylöjärvellä valtakunnallisen alkusarjan viimeisistä pisteistä ja paikasta kevään ylempään jatkosarjaan. Ennakkoon vain voitot molemmista otteluista takaisivat paikan auringossa. Iltapäivällä mustavalkoiset esiintyivät edukseen ja kaatoivat kärkijoukkue Classicin. Illalla oli selvää, että vain selkeä voitto SCU/Steelersistä toisi paikan ylemmässä jatkosarjassa. TPS ei tässä onnistunut ja näin ollen pelit jatkuvat ikäluokan valtakunnallisessa alemmassa jatkosarjassa.

Kuluva viikko tarjoaa kotikatsomolle lauantai-iltapäivän trillerin, kun TPS P17 pelaa paikasta SM-jatkosarjaan kevätkaudelle. Nyt, jos koskaan, mustavalkoisen yhteisön tuki tulee tarpeeseen – kannustetaan yhdessä TPS voittoon!

Viime viikon tulokset:

Tiistai 15.11.
P22SM Oilers vs. TPS 9 – 5

Perjantai 18.11.
P19SM Oilers vs. TPS 2 – 3
P16SM SBS Wirmo/TPS vs. Classic 4 – 9

Lauantai 19.11.
P17SM SB Vantaa vs. TPS 4 – 3

Sunnuntai 13.11.
T21SM OFBC vs. SBS Wirmo/TPS 0 – 4
P19SM TPS vs. Oilers 9 – 6
P17SM TPS vs. Classic 11 – 5
P15 valtakunnallinen TPS vs. Classic 4 – 2
P15 valtakunnallinen SCU/Steelers vs. TPS 4 – 2

Tulevat ottelut Leaf Areenalla:

Lauantai 26.11.
16:30 TPS – Oilers P17SM

Kuva: Iines Koskinen