Junioreiden valtakunnalliset sarjat – P17 jatkaa SM-sarjassa!

Junioreiden valtakunnalliset sarjat – P17 jatkaa SM-sarjassa!

Viime viikolla otettiin hieman happea ennen kiireistä loppu vuotta ja vain 2 juniorijoukkuettamme oli tulessa. P19 avasi ylemmän SM-jatkosarjansa ja P17 taisteli SM-sarjapaikastaan viikonlopun kaksiosaisessa tasonmittaussarjassa.

P19 isännöi kotikentällään lauantai-illan SM-ottelussa vieraita Hämeenlinnasta. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä sen puoleen väliin saakka ja sen jälkeen kotijoukkue karkasi parhaimmillaan 3 maalin johtoon. Viimeiset 3 minuuttia olivat kuitenkin mustavalkoisille synkät ja Steelers tuli väkisin rinnalle vieden ottelun jatkoajalle. Jatkoajan jäädessä maalittomaksi, haettiin voittaja voittolaukauskilpailusta. Mustavalkoisten ruuti oli kuivaa ja näin ollen TPS:n oli tyytyminen 1 sarjapisteeseen voiton ja 2 pisteen matkatessa Hämeenlinnaan.

P17 hukkasi saumansa suoraan SM-paikkaan hävittyään viimeisten kierrosten ottelunsa menneillä viikoilla. Niinpä edessä oli tason mittaus ja vastustajana pääkaupungin ylpeys EräViikingit. Kaksiosainen sarja käynnistyi lauantaina Turussa ja vierailijat piinasivat mustavalkoisia 1. erään puoliväliin saakka, jonka jälkeen voittajasta ei epäselvyyksiä jäänyt. TPS jyräsi vakuuttavasti suurinumeroiseen voittoon kasvattaen eroa maali maalilta ja oli totuuden nimessä edellä pelin jokaisella osa-alueella.

Sunnuntaiksi sarja siirtyi Mosanmäelle ja mustavalkoisille vierastasapelikin riittäisi SM-sarjapaikan varmistamiseen. Ottelu pysyi tasaisena ensimmäiset 15 minuuttia mutta TPS:n saatua aikaan avausmaalin, ei ErVi enää pysynyt taistelussa mukana. Peli noudatteli launtaina hyväksi havaittua kaavaa ja vieraat karkasivat maali maalilta otteluparin voittoon pitäen SM-sarjapaikan Turussa suvereenilla esityksellä.

Käynnissä olevan viikon Leaf Areenalla avasi itsenäisyyspäivänä P16 yhteisjoukkue, joka esiintyy pääareenan valoissa myös tulevana perjantaina. Sunnuntaina P19 hakee jatkosarjan avausvoittoa, kun vieraaksi Turkuun saapuu OLS.

Viime viikon tulokset:

Lauantai 26.11.
P17SM TPS vs. ErVi 11 – 3
P19SM TPS vs. Steelers 6 – 7 VL

Sunnuntai 27.11.
P17SM ErVi vs. TPS 2 – 9

Tulevat ottelut Leaf Areenalla:

Tiistai 6.12.
18:30 SBS Wirmo/TPS – ErVi P16SM (LOPPUTULOS 8-11)

Perjantai 9.12.
18:30 SBS Wirmo/TPS – Blackbirds P16SM

Sunnuntai 11.12.
17:00 TPS – OLS P19SM

Kuva: Iines Koskinen