Junioreiden valtakunnalliset sarjat – Kohti pudotuspelejä

Junioreiden valtakunnalliset sarjat – Kohti pudotuspelejä

Junioreiden SM-sarjat siirtyvät hiljalleen kohti pudotuspelejä ja on aika tehdä yhteenvetoa joukkueiden runkosarjojen osalta. Kausi on isossa kuvassa sujunut vähintään kohtuullisesti ja kaikki mustavalkoiset joukkueet ovatkin mukana mitalijahdissa.

T21 yhteisjoukkue päätti runkosarjansa kolmanteen sijaan ja on erittäin valmis kamppailemaan keväällä jopa Suomen mestaruudesta. Pahimmat kilpailijat löytyvät Tampereen ja pääkaupunkiseudun suunnalta, sillä runkosarjassa T21 ei vielä onnistunut nappaamaan ErViltä pistettäkään, runkosarjavoittaja Classic sen sijaan kaatui kertaalleen. Joukkueen mestaruusjahti käynnistyy puolivälieristä, joiden ensimmäinen runkopäivä on 25.3.2023.

P22 ei löytänyt keväälle runkosarjaan samanlaista lentokeliä, kuin syyskaudella ja runkosarjan loppusijoitus oli lopulta seitsemäs. Joukkue selvitti kuitenkin tiensä pudotuspeleihin ja aloittaa puolivälieräsarjansa tulevana lauantaina ErVin vieraana Mosahallilla. Palasten loksahtaessa kohdilleen P22 on erittäin yllätysvalmis ja pelaa pitkän playoff-kevään, sillä potentiaalia ryhmässä on reilusti runkosarjasijoitustaan parempaan.

P19 kevätkausi sujui lopulta samoissa merkeissä, kuin vanhempienkin junioreiden ja lopullinen runkosarjasijoitus oli lopulta niin ikään seitsemäs. Joukkue kohtaa tulevana viikonloppuna pudotuspelikarsinnassa Happeen ja nämä pelit määrittävät pitkälti ryhmän tuloksellisen onnistumisen kuluvalla kaudella.

P17 onnistui kehittämään pelinsä kevään aikana sellaiseen malliin, että se hävisi koko kevään aikana vain yhden sarjaottelun. Mustavalkoiset lähtevät tulevan viikonlopun pudotuspelikarsintaan Nokian KrP:tä vastaan ennakkosuosikin asemasta ja mikäli joukkue esiintyy jatkossakin tasollaan, on kaikki mahdollista kamppailussa ikäluokan SM-mitaleista.

P16 yhteisjoukkueen runkosarja on viimeistä peliä vaille valmis ja voittamalla päätöskierroksella joukkue sijoittuu sarjassa kolmanneksi. Tuleviin pudotuspeleihin ryhmä voi lähteä luottavaisin mielin sillä se on keväällä takuulla vaikeasti voitettava vastustaja kenelle tahansa sarjan joukkueelle.

P15 jäi kevääksi yllättäen alempaan valtakunnalliseen jatkosarjalohkoon mutta siellä jälki on ollut kohtuullisen vakuuttavaa. Runkosarjaa on jäljellä vielä 2 ottelun verran ja joukkue taistelee loppuun asti lohkonsa voitosta, paikan jatkosarjan lopputurnaukseen ryhmä on jo varmistanut.

Valmennuspäällikkö Michael Fager tiivistää tuntonsa kevään osalta seuraavasti:

”Kevätkausi on tähän saakka ollut jossain määrin kaksijakoinen, sillä osa joukkueistamme on onnistunut kehittämään pelaamistaan kohti pudotuspelejä, osa taas on pelannut syksyltä tutulla tasolla ja lähtee ratkaisupeleihin tasonnosto mielessään.

Joka tapauksessa TPS on vahvasti edustettuna kaikki ikäluokat huomioiden, kun aletaan ratkoa junioreiden SM-mitalien kohtaloa ja siinä mielessä voidaan todeta, että pelaajillemme on kuluvallakin kaudella onnistuttu luomaan ympäristö, missä kehittyminen on mahdollista, jopa todennäköistä.”

Tulevan viikonlopun junioriottelut Leaf Areenalla:

Lauantai 18.3.
18:30 TPS – Nokian KrP P17SM pudotuspelikarsinta

Sunnuntai 19.3.
12:00 TPS – ErVi P22SM PVE2 (Kupittaan palloiluhalli)
18:30 TPS – Happee P19SM pudotuspelikarsinta