Jenna Saario palaa mustavalkoisiin – ”Turha sitä on kierrellä, etteikö odotukset olisi korkealla!”

Jenna Saario palaa mustavalkoisiin – ”Turha sitä on kierrellä, etteikö odotukset olisi korkealla!”

Jenna Saario palaa TPS-paitaan kahden KAIS Mora IF:ssä vietetyn kauden jälkeen. Liigan runkosarjassa 218 tehopistettä (128+90) 126 ottelussa iskeneen Saarion sopimus on pituudeltaan 2+1 vuotta. TPS saa riveihinsä uusina pelaajina myös Ina Lemisen (SB-Pro), Cira Virran (ErVi), Sini Niinikosken (FBC Loisto), Lisette Blomqvistin (SPV) ja Ida Wibergin (SB-Pro jun.). 

Jenna Saario tuo mukanaan roppakaupalla ratkaisuvoimaa ja pelillistä johtajuutta. Kaksi vuotta Ruotsin kovatasoisessa SSL:ssä marinoi myös ihmisenä. 

Tuntuu, että otin suuria askeleita sekä pelaajana että ihmisenä viimeisen kahden Ruotsissa vietetyn vuoden aikana. Nyt on kuitenkin aika palata kotiin ja mustavalkoiseen paitaan. Naisten edustusjoukkueen hieno tarina on vasta aluillaan ja tuntuu uskomattoman hyvältä saada olla osana sitä. Joukkueen vahva runko säilyy ja jengi vahvistuu entisestään.

Tavoitteet on Saarion mielessä ruuvattu korkealle.

– Turha sitä on kierrellä, etteikö odotukset olisi korkealla. Mikä olisi sen parempaa, kuin nostaa mestaruuspokaalia TPS:n logo rinnassa yhdessä upean joukkueen kanssa. Toivottavasti se tapahtuu lähivuosina, avaimet on meidän käsissämme!

Jenna Saarion kummiyrityksenä toimii Golf Sky.

Vahvistukset tuovat lisää kärkiosaamista ja leveyttä – “TPS on vihdoin alkanut pärjäämään näissä kilpajuoksuissa”

TPS:n uunituore päävalmentaja Aki Vilander silmäilee tyytyväisenä tuoretta sopimuspelaajien listaa.  

– Muistan, että reilu 2 vuotta sitten Jennan (Saario) kanssa vähän turhautuneena juteltiin, että joskus vielä pärjätään samassa jengissä. Lopulta kaikkien käänteiden jälkeen on hienoa, että päästään tuota tavoitetta kohti työtä tekemään perinteikäs TPS-logo rinnassa.

– Jenna oli Suomesta lähtiessään valovoimaisimpia yksilöitä liigassa, joten kahden Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen omat odotukset hänen panoksestaan joukkueelle ei ainakaan ole laskeneet. Samalla se on kunnia-asia ja tunnen myös suurta vastuuta, että saan mahdollisuuden auttaa tuon profiilin pelaajaa entisestään eteenpäin.

Ina Leminen (s.1996) ja Cira Virta (s.2003) tuovat kaivattua kärkiosaamista puolustukseen. Sini Niinikosken (s.2001) mukana TPS saa paljon lisää maalinteon uhkaa kentälle.

”Ina Leminen on ehdoton voittajatyyppi”. Kuva Anssi Koskinen

– Ina on ehdoton voittajatyyppi ja puolustuksen kova luu, mutta tukee myös hyökkäyksiä aggressiivisesti ja kykenee tuottamaan tehoja. Viimeiset vuodet ovat olleet todella nousujohteisia urheilijana ja kiinnostus Inan osaamista kohtaan on ymmärrettävästi laajemminkin herännyt. Täytyy olla tyytyväinen, että TPS on vihdoin alkanut pärjäämään näissä kilpajuoksuissa.

– Cira puolestaan on nouseva tähti ja yksi lupaavimmista modernin sukupolven pallollisista pelaajista. Hänestä on tulevina vuosina puhkeamassa yksi lajimme kirkkaimmista tähdistä. Sini taas on poikkeuksellisen maalivainun omaava pelaaja, jonka parhaat vuodet ovat ehdottomasti vielä edessä. Hän tuo joukkueeseen suoraa maalintekovoimaa hyökkäyspäähän.

”Cira on yksi lupaavimmista modernin sukupolven pallollisista pelaajista”. Kuva Jarmo Koskela

Vilander katsoo, että kasassa on menestymään kykenevä joukkue. Vaativa valmentaja peräänkuuluttaakin joukkueelta kovaa työmoraalia, jotta potentiaali siirtyy pelikentille.

– Joukkueesta löytyy hyökkäysvoimaa kaatamaan kenet tahansa ja maalivahtipeli on sarjan parhaimmistoa. Nyt täytyy vielä huolehtia, että varsinkin kärkipelaajat saadaan sellaiseen kuntoon, että osaaminen ei jää vain Power Pointille. Jokaiseen TPS-paitaa kantavaan yksilöön on luotava ymmärrys, että pelkkää hippokerhoa pyörittelemällä ei saavuteta muuta kuin osallistuminen sarjaan. 

– Itselleni tärkeää oli, että puolustukseen piti löytää muutama profiilipelaaja ja materiaalin täytyy olla kestävämpi kaikin puolin. Lopulta ollaan tilanteessa, että jokainen osa-alue on hieman vahvistunut, joten täytyy myöntää että TPS:n toimistolla on kellokortit leimattu kevään aikana, toteaa Vilander tyytyväisenä. 

Laadukas runko jatkaa – “Koossa kaikkien aikojen TPS-joukkue” 

Finalisti SB-Pron jatkoajalle ja voittolaukauskilpailuun puolivälierissä pakottaneen TPS:n laadukas runko jatkaa ja luo kokonaisuuteen jatkuvuutta. TPS:n kapteenin nauhaa kantanut ja menneellä kaudella sekä 200 pelatun liigan runkosarjaottelun, että 300 tehopisteen rajan ylittänyt Laura Rantanen katsoo, että tilanne on erittäin lupaava mutta korostaa samaan hengenvetoon työnteon merkitystä. 

”Koossa on kaikkien aikojen TPS-joukkue”. Kuva Anssi Koskinen

– Valmennus muuttui täksi kaudeksi lähes kokonaan ja itselle tuttujen Akin ja Larin myötä saadaan kokeneet valmentajat, jotka ovat määrätietoisia, vaativat paljon ja haluavat kehittää joukkueen peliä eteenpäin. 

– Lisäksi saatiin kourallinen kovia vahvistuksia ja sitä myötä uskon kilpailullisemman kulttuurin joukkueessa kehittyvän. Näen, että tänä vuonna on koossa kaikkien aikojen TPS-joukkue ja meillä on kaikki mahdollisuudet edetä loppuun asti. Mitään ei kuitenkaan saada ilmaiseksi ja tulevan kesän merkitystä ei voi korostaa liikaa. Jokaisen pelaajan tulee syksyllä olla parhaassa mahdollisessa kunnossa ja se vaatii armotonta työntekoa ja uhrauksia, mutta uskon kaikkien pelaajien olevan siihen valmiita.

Urheilujohtaja Perttu Kytöhonka on äärimmäisen tyytyväinen naisten edustusjoukkueen lähtökohtiin. 

– Lähtökohtana meillä on tässä ollut pitää kiinni omasta vahvasta ydinryhmästä. Työt ja opiskelut ovat määritelleet muutaman pelaajan kohdalla sen, että valitettavasti tässä kohtaa eivät ole pystyneet hyppäämään mukaan, mutta tämä nykytilanne on joka tapauksessa TPS:n naisten osalta historiallisen hyvä.

– Todella iso ja tärkeä homma oli, että saatiin tosi varhaisessa vaiheessa Kuninkojalle avautunut golfin erikoisliike Golf Sky mukaan tähän juttuun. Golf Sky toimii Jenna Saarion kummiyrityksenä ja he ovat olleet iso mahdollistaja siinä, että saatiin homma positiiviseen vireeseen heti alkuun. Nyt kun loppusuoralla vielä TPS-kasvatti ja NHL-tähti Mikko Rantanen lähti mukaan tukemaan naisten huippu-urheilun ja juniorityön edellytysten kehittämistä, onhan tämä hieno tilanne. 

Colorado Avalanchessa hienoa NHL-uraa tekevä ja myös TPS Salibandyä juniorina edustanut Mikko Rantanen lähti tukemaan naisten huippu-urheilua vahvalla TPS-sydämellä.

– Sydämeni on edelleen vahvasti mustavalkoinen ja olen saanut TPS:ltä hyvät eväät uralleni. Nyt minulla on sauma antaa takaisin ja haluan ilomielin sekä ylpeänä kantaa oman korteni kekoon etenkin naisten huippu-urheilun tukemiseksi. Varsinkin koronan jälkeen urheilu ja seurat tarvitsevat meidän kaikkien tukea, jotta pystymme yhdessä antamaan mahdollisuuksia unelmoida ja harrastaa, toteaa Rantanen itse.

TPS:n joukkue voi vielä täydentyä kevään ja alkukesän aikana.

– Meillä on valmiina yksi sopimus opiskelupykälällä ja odotamme rauhassa miten sen suhteen käy ennen julkaisua. Lisäksi keskustelut on käynnissä kahden pelaajan kanssa, Kytöhonka valottaa.

Sopimustilanne 11.5. (suluissa kauden 20-21 seura, jos muu kuin TPS)

Maalivahdit:
Noora Vuorela
Lina Hurme
Lisette Blomqvist (SPV)

Kenttäpelaajat:
Cira Virta (ErVi)
Iina Siirilä
Tiina Hoikkala
Sini Vasankari
Ina Leminen (SB-Pro)
Joanna Kaasalainen
Saara Suomela
Vivian Aho
Jenna Saario (KAIS Mora IF)
Noora Rantanen
Aino Järvinen
Milla Nordlund
Sini Niinikoski (FBC Loisto)
Noora Laine
Nella Saarikko
Laura Rantanen
Sofia Leino
Diana Klavan
Karla Kosola
Ida Wiberg (SB-Pro jun.)

Katso video naisten edustusjoukkueen julkaisuvideosta