ErVin tyrmäävä avauserä ratkaisi

ErVin tyrmäävä avauserä ratkaisi

TPS:n naisten viikonloppu ei päättynyt tuloksellisesti toivotulla tavalla. Perjantaina Koovee oli TPS:n hyvästä kiristä huolimatta parempi ja sunnuntaina käsikirjoitus oli hyvin samankaltainen. ErVi hankkiutui avauserässä 0-6 johtoon ja vaikka TPS sai kakkoserässä kirivaihteen päälle ja tuli peliin mukaan, tuloksena oli silti 3-7 (0-6, 2-0, 1-1) tappiolukemat.

TPS:n päävalmentaja Lari Molkka analysoi kamppailua pelin tauottua.

“Tultiin hyvin peliin mukaan, mutta vastustajan avausmaalin jälkeen meni meidän osaltamme ylipelaamiseksi, jonka myötä ErVi sai liian helposti kolme maalia. Sen jälkeen vastustaja nosti edelleen painetta, emmekä kyenneet riittävän nöyrästi purkamaan ja pääsemään omalta alueelta ulos. Toisesta erästä alkaen kyettiin kamppailemaan tasaväkisesti ja oltiin hyvin pelin sisällä. Tästä kertoo se, että ErVi sai ensimmäisen laukauksen aikaan kun kahdeksan minuuttia erää oli pelattu. Maaleja ei onnistuttu kuitenkaan tekemään kahta enempää. Kolmannessa sama meno jatkui ja saimme kavennettua 3-6:een, mutta tämän lähemmäksi ei hallinnasta huolimatta päästy.”

Emilia Troberg osui kahdesti ErViä vastaan © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

Molkan mukaan TPS:n pelissä on tällä hetkellä nähtävissä tietynlainen trendi.

“Meille tehdään maaleja huomattavan halvalla ja vastaavasti taas me emme kykene riittävän tehokkaaseen maalintekoon hyvistä paikoista huolimatta. Tässä selkeä ero nyt viikonlopun peleissä vastustajien eduksi. Viikko harjoitellaan ja saadaan sen jälkeen taas kova haaste vastaan, kun SB-Pro tulee Kupittaalle lauantaina. Sunnuntaina heti tämän jälkeen kohdataan Classic, joten tärkeitä pisteitä jaossa.”