EräViikingit kaatuu jälleen – naiset jatkoivat samalla kaavalla kuin miehet

EräViikingit kaatuu jälleen – naiset jatkoivat samalla kaavalla kuin miehet

Naisten torstai-illan iltapuhde oli todellakin hikinen. Vastustaja EräViikingit pelin pitkään tasaisena, ja todellinen ratkaisu syntyi vasta viimeisellä kymmenellä minuutilla, kun tepsittäret taistelivat ottelusta voiton itselleen lukemin 7-4 (0-2, 4-1, 3-1).

Helsinkiläiset lähtivät otteluun kolmella kentällisellä ja korkealla karvauksella. Paineen alla oli välillä vaikeuksia, kuten hyökkäysten päättämisessäkin. Omista paikoista ei erässä tehty, mutta vierailijat taasen nakuttelivat taululle 0-2 johdon.

EräViikinkien selkärankaa taivuteltiin urakalla toisessa erässä. Vierasjoukkue lähti erään johtoasemassa, mutta heti erän alkupuolella alkoi lunta tulla tupaan. Ja huolella tulikin, kun tepsittäret laukoivat neljä maalia alle kahteen minuuttiin kääntäen asetelmat päälaelleen. Vieraille yksi osuma ja torjuntalukemat (vieraille 11, mustavalkoisille 0) kertoivat selvää kieltä pelin painopisteestä. Maalintekijöinä TPS:ltä Laura Rantanen (2+1)Sini VasankariIina Siiriläsekä Tiina Hoikkala. Liigadebyyttinsä toisessa erässä teki Emilia Troberg. Ikävämpiäkin uutisia erään mahtui, kun Vasankari loukkasi polvensa ja jouduttiin taluttamaan pois kentältä.

Lähtökohdat viimeiseen erään olivat siis muuttuneet: mustavalkoiset ottaneet komennon taululla ja kakkoskenttää rukattiin hieman uuteen uskoon. EräViikingit punnersivat vielä tasoihin, mutta tepsittäret kestivät paineen alla. Sofia Leino nakutteli joukkueensa johtoon viimeisellä kympillä, jonka jälkeen viimeistään alkoi Noora Vuorela-show, jos se ei sitä jo ollut. Välillä käsittämättömätkin torjunnat pitivät kotijoukkueen vankasti johdossa. Eikä huonosti mennyt pisteidenkään suhteen, 0+2 ja kultainen veikkausmitali kotiin vietäväksi. ”Pelin alku oli hieman koheltamista, mutta toisessa erässä se ensimmäinen maali sytytti jengin taistelemaan. Onneksi tehtiin tokaan erään 4 maalia ja viimeisessä erässä osattiin pelata järkevästi pisteet kotiin”, kommentoi Vuorela omiensa otteita.

Viimeisellä minuutilla osui vielä Milja Rastas Trobergin syötöstä. Piste oli Trobergin liigauran ensimmäinen.

Naisten liiga jatkuu TPS:n osalta ensi perjantaina Tampereella, kun naisia emännöi KooVee.