Ensimmäinen erä siivitti naiset voittoon – Pelikaanit kaatuivat Leafin perjantai-illassa!

Ensimmäinen erä siivitti naiset voittoon – Pelikaanit kaatuivat Leafin perjantai-illassa!

Milläs muullakaan sitä viikonlopun paremmin aloittaisi, kuin kotivoitolla. Tepsittärien iltapuhde päättyi lopulta lukemiin 6-3 (4-0, 1-2, 1-1) ja halutut kolme pistettä saatiin pidettyä Turussa.

Tepsittäret aloittivat ottelun räväkästi ja pelivälinettä halliten. Aktiivinen riistopelaaminen tuotti hyviä paikkoja, joista ensimmäisenä minuutin jälkeen naulasi Sofia Leino. Muutamaa minuuttia myöhemmin samassa tempussa onnistui Jasmin Saario. Koko erä oli täysin kotijoukkueen hallinnassa ja tästä palkintona saatiin vielä kaksi osumaa, kun 3-0 viimeisteli ykkösketjun vasempaan laitaan nostettu Joanna Kaasalainen ja erän lopussa Jenna Saario lisäsi turkulaisten johtoa vielä maalin verran.

Toisen erän alussa sama laulu jatkui: tällä kertaa pallo Pauliina Tienpään toimesta maaliin ja johto taululla oli herkullinen 5-0. Tämän jälkeen kuitenkin alkoi TPS-leirissä keskittyminen herpaantua. Ylivoimalla ei palloa saatu sisään, jonka jälkeen vaaralliseksi tiedetty Pelicansin Sofia Mittentag iski kaksi osumaa ja toi joukkueensa numeroiden valossa lähemmäs. Erän lopussa tepsittäret joutuivat vielä alivoimalle, mutta vajaamiehisenä taistellut TPS ei antanut vieraille enää mahdollisuuksia maalintekoon.

Kolmanteen erään suunnitelmat olivat selvät – hallinta takaisin omille aktiivisemman pallottoman pelin kautta. Kotijoukkueen otteet paranivatkin hyvin ja ajassa 44:31 Joanna Kaasalainen teki illan toisen maalinsa. Varsin tasapaksu kolmas erä ei sen koommin enää tarjonnut paljoa kerrottavaa jälkipolville – ainoina tilastomerkintöinä yksi maali lahtelaisille ja yksi jäähy turkulaisille.

”Joukkueena taisteltiin hyvin loppuun asti. Oma peli meni omasta mielestä hyvin, vaikka pelipaikka olikin pitkästä aikaa hyökkääjä”, kommentoi kaksi maalia tehnyt ja kultamitalin Veikkausraadilta lunastanut Joanna Kaasalainen. ”Tuntui hyvältä tehdä pari maalia, taitavat ketjukaverit vieressä tietysti auttoivat hyvillä syötöillä. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikkoon, ensin treenataan ja sitten lauantaina taas pelille.”

Näihin sanoihin, kuviin ja tunnelmiin! Ensi viikolla pelataan taas, kun tepsittäret matkaavat lauantaina Porvooseen, ja emäntänä tietysti silloin PSS.