Ennakko TPS-Hawks

Ennakko TPS-Hawks

Leaf Areenan sunnuntain viimeisessä SM-sarjan ottelussa klo 18.30 pelaavat TPS ja Hawks Helsingistä. Kotiyleisölle Hawks seurana lienee melko tuntematon, mutta ennestään tuttuja poikia muista pääkaupunkiseudun seuroista siellä on riveissä.

TPS on kohdannut Hawksin kerran SM-karsinnoissa Lappeenrannassa. Tuo ottelu päättyi Tepsin 5-7 voittoon jännittävien vaiheiden jälkeen. Silloin peliaika oli 3×15 min ja voitto ratkaistiin kolmannen erän alun kovan rynnistyksen avulla. Siihen voimaa saatiin toisen erän lopussa tapetun 5 min jäähyn avittamana.

Vaikka viime ottelussa alivoima toimi loistavasti, niin jäähyjä lienee tällä kertaa syytä välttää.  Alkukierroksien otteluissa Hawks on osoittanut olevansa erityisen tehokas ylivoimalla. Viimeksi tänään lauantaina tekemällä pari ylivoimamaalia jatkoajalle menneessä 5-4 voitto-ottelussa Oilersia vastaan.

Hawksin alkukausi on sujunut myönteisissä merkeissä. Joukkue on sarjassa peräti viidentenä pari pistettä Tepsiä edellä. Oilersin lisäksi alla ovat voitot Kooveesta, Karhuista ja Steelersistä. Vastaavasti PoNoVolta, Olssilta ja Classicilta Haukat eivät ole pisteitä saalistaneet.

Hawksista kun puhutaan, niin ei voi välttyä mainitsemasta heidän kovinta maalitykkiään Oliver Sillanpäätä. Miesten divarin otteluohjelma näyttää siltä, että Sillanpää saatetaan huomenna nähdä Turussa. Siinä kotiyleisölle on tarjolla mielenkiintoinen taistelupari Lenni Kemppaisen kanssa kumpi tekee enemmän maaleja

Tepsin kokoonpano on tätä kirjoitettaessa hämärän peitossa riippuen siitä kuinka monta peluria edeltävä A-junnujen peli meiltä tarvitsee. Illasta saattaa tulla haastava, mutta TPS ei myy nahkaansa halvalla ja tullee taistelemaan pisteistä loppuun saakka siten kuin porilaisen kiekkoseuran kannatusbiisin Patasydän kertosäkeessä lauletaan. Muuten musiikissa jatketaan Hunajatan ja toivottavasti Dirlandaan tahdeissa.