Ennakko PoNoVo & Classic

Ennakko PoNoVo & Classic

 

Tulevaan viikonloppuun sisältyy kaksi SM-sarjan peliä. Ensiksi lauantaina klo 15.00 kotiottelu PoNoVoa vastaan Leaf Areenalla ja sitten sunnuntaina klo 15.30 vierasottelu Tampereen Spiral-halleilla Classicia vastaan.

Pontuksen Nouseva Voima eli PoNoVo Lappeenrannasta on tunnettu kovasta 01-poikien ikäluokasta. Joukkue on aikoinaan osallistunut muutaman kerran Mestareiden Cupiin sijoittuen vuonna 2015 jopa kolmanneksi. Viime vuonna joukkue pelasi aluesarjaa, mutta selvitti tiensä täksi kaudeksi SM-sarjaan.

PoNoVolla on sarjassa kaksi voittoa. Ensimmäinen Kooveesta ja toinen Hawkseista. Tappiot ovat olleet suhteellisen niukkoja lukuun ottamatta EräViikingit ottelua, jonka eteläkarjalaiset hävisivät selvästi. Tepsillä on kolme voittoa, joten joukkueet taistelevat samoista sijoista tämän hetkisten sarjasijoitusten ollessa kotijoukkueella 10. ja vierailijalla 11. Kyseessä on siis taas ns. kuuden pisteen ottelu. Tepsillä on matkaa playoffs viivaan pari pistettä, joten pisteet tästä ottelusta olisivat todella tärkeät. Muutoin kahdeksan joukkoon kipuaminen vaatii enemmän voittoja sarjan kärkijoukkueista.

PoNoVosta kannattaa seurata kolmikkoa Miro Laine, Leevi Markkanen ja Pyry Forsman. Viimeksi mainittu on päässyt pelaamaan muutaman ottelun miesten divariakin paikalliskilpailijan NST:n riveissä.

Classic on sarjataulukossa hieman Tepsiä edellä yhden ottelun vähemmän pelanneena kolmella voitolla ja jatkoaikavoitolla PoNoVosta. Samoin kuin lauantain pelillä on myös tällä ottelulla merkittävä vaikutus sarjasijoitukseen pudotuspeliviivan tuntumassa.

Classic on alkukaudesta näyttänyt keskittyvän enemmän A-poikien peleihin kuin tähän B-junioreiden sarjaan. Tulevana sunnuntaina familyllä ei kuitenkaan ole A-poikien pelejä, joten saa nähdä minkälaisen joukkueen kohtaamme.

TPS:n harjoituksissa on ollut kova tekemisen meininki koko syksyn. Nyt odotetaan alkaako se jo pikkuhiljaa näkyä myös tuloksissa.