Eliittisarjan karsinnat 2. turnaus

Eliittisarjan karsinnat 2. turnaus

Eliittisarjan karsinnat jatkuivat su 28.10. Sport Gardenilla Turussa. Varmaan jatkopaikkaan tarvittiin teoriassa yksi piste kahdesta ottelusta, mutta käytännössä jatkopaikka oli jo varma. Siten joukkue sai ryhtyä turnaamaan melko paineettomassa tilassa.

Päivän ensimmäinen vastustaja oli Classic II. Mikäli ymmärsin oikein, niin kyseessä oli Classicin -05 syntyneiden poikien joukkue. Vastustaja pelasi hyvin tyypillistä, rakenteellista, Classicin näköistä salibandyä. Pelillisesti Classic oli meitä edellä, mutta kokoeron tuoman kamppailuvoiman ja ulottuvuuden vuoksi TPS tästä lopulta pinnat korjasi lukemin 2-4. TPS:n ykköskenttä Höglund-Ekuri-Heikkilä, Hakulinen-Kylander olivat voiton takuumiehiä.

Toisessa ottelussa eliittisarjapaikan jo varmistuttua kokeiltiin sitten erilaisia kokoonpanoja. Pakit pelasivat hyökkääjinä ja päinvastoin. Maalivahti Tony Tuominen oli hyökkääjänä ja ykköskenttä istui erän filtissä ym. Kokeilut loivat jännitystä sekä kentälle että etenkin katsomoon. Tony oli kenttäpelaajaksi päästyään supernälkäinen tekemään maalia. Vastustaja ei oikein mitenkään saanut kiinni hänen kanttaustaan ja kolmen tolpan lisäksi saman verran livahti verkon perukoille. 3+0 molarille kohtalainen saldo.

Toinen täysin pitelemätön kaveri oli Elmeri Kylander. Hän teki lähes mitä tahtoi, vaikka toisella kädellä joutui jatkuvasti pitämään kiinni putoavista suojalaseistaan. Ilves taipui sitten lopulta 8-4.

Tappiottomalla saldolla selvittiin ylialueelliseen eliittisarjaan. Maalieromme oli 44-7, joka oli selvästi lohkoykkösten paras. Tästä jatketaan kohti eliittisarjan ensimmäistä turnausta, joka pidetään Jyväskylässä lauantaina 17.11.