EFT:llä TPS-väriä myös Ruotsin maajoukkueessa – “Olen nauttinut toimintaympäristöstä”

EFT:llä TPS-väriä myös Ruotsin maajoukkueessa – “Olen nauttinut toimintaympäristöstä”

Salibandyliiga vetäytyi maajoukkuetauolle. Suomalaisjännärillä riittää kuitenkin seurattavaa, sillä neljän kärkimaan EFT pelataan tällä kertaa Suomessa. Suomi, Ruotsi, Sveitsi ja Tsekki pelaavat kolmella paikkakunnalla – perjantaina joukkueet nähdään Hämeenlinnassa, lauantaina Tampereella ja turnaus huipentuu sunnuntain Suomi-Ruotsi -otteluun Vantaan Energia -areenalla. 

TPS-väriä nähdään tuttuun tapaan Suomi-paidassa, sillä maajoukkueen ydinmiehistöön kuuluva kahden MM-kullan Lauri Stenfors luutii luotettavaan tapaansa Suomen takalinjoilla. Tällä kertaa TPS-edustusta nähdään myös Ruotsin väreissä, sillä TPS:ään palannut Perttu Kytöhonka kuuluu Ruotsin valmennusryhmään. Kytöhonka odottaa innolla tulevaa EFT:tä. 

“Ollaan tehty Ruotsin valmennustiimin kesken tiiviisti hommia loppukeväästä lähtien, hienoa päästä tositoimiin nyt Suomessa. Päästään vetämään kolme kovaa maaottelua, jotka tarjoaa meille hyvän mahdollisuuden testata niin pelillisiä juttuja, pelaajia kuin valmennustiiminkin toimintaa tiiviissä tapahtumassa. Huippumaaotteluita ei ole liikaa ja jokainen näistä maista tuo omanlaisensa haasteen.”

Kytöhongalle rooli Ruotsin maajoukkueessa on tarjonnut mahdollisuuden päästä paremmin sisään maailman suurimman salibandymaan valmennus- ja pelikulttuuriin. 

“Pelkästään hyvää sanottavaa tähän mennessä. Hommat pelittää järjestelyistä, valmennustiimin toiminnasta ja pelaajien ammattimaisuudesta lähtien erittäin hienosti. Aina pitää huippu-urheilussa olla parannettavaa, mutta olen nauttinut toimintaympäristöstä. Todella mielenkiintoinen ammatillinen haaste ollut yhdistellä omaa ajattelua ruotsalaiseen tapaan lähestyä peliä ja löytää sieltä sopivat yhtymäkohdat, että puhutaan samaa kieltä.”

Kytöhonka kuuluu Mikael Hillin johtamaan Ruotsin valmennustiimiin. Kuva Per Wiklund

Tulevaan EFT:hen Ruotsin joukkue lähtee kehittämään omaa pelaamistaan.

“Päätähtäin on luonnollisesti Helsingissä joulukuussa 2020. Tämä EFT on olennainen askel sillä tiellä. Tullaan varmasti löytämään – ja halutaankin löytää – ongelmia omasta pelaamisestamme, jotta päästää sitten niitä ongelmia taas ratkomaan”, Kytöhonka päättää.