B Akatemian kausi piti sisällään haasteita ja onnistumisia – “Kovia pelejä ja kovia pelureita kaikissa joukkueissa!”

B Akatemian kausi piti sisällään haasteita ja onnistumisia – “Kovia pelejä ja kovia pelureita kaikissa joukkueissa!”

Salibandykauden loputtua ennen aikojaan, myös juniorijoukkueet jäivät ilman kauden huipennuksiaan. Vanha viisaus pätee kuitenkin lopulta tässäkin – tärkeintä on yhdessä tehty matka. Jatkamme loppujen juniorijoukkueiden kauden läpikäyntiä. Julkaisemme juttuja kevään aikana. Tänään käydään läpi TPS B Akatemian kautta. 

Moi Timo! Kerro yleisesti joukkueen kaudesta.

”Kaudesta jäi hieman kaksijakoiset fiilikset. Pelaajien kehityksen kannalta kausi oli mielestäni hyvä, mutta pelillisesti emme pystyneet haastamaan muita joukkueita ihan niin hyvin kuin olisin toivonut. Osalla kehitys oli huikeaa ja se näkyi innostuksessa harjoittelua kohtaan. Osalla oli ehkä motivaation kanssa hieman hakemista ja sitä kautta se tavoiteltu kehitys jäi piippuun.” 

Mitkä olivat kauden suurimmat yllätykset?

”Suurin yllätys oli varmaan meidän sarjan (B-poikien 1.divisioona) kova taso. Kovia pelejä ja kovia pelureita kaikissa joukkueissa.”

Missä joukkue kehittyi kauden aikana eniten?

”Sanoisin että varmaan taitotaso ja pelinopeus olivat suurimmat kehityskohteet. Toki ei pidä unohtaa fysiikkaa,  jota tämä laji vaatii. Näitä asioita pyrimme tuomaan kauden läpi pojille. Osalla kehitystä tapahtui fyysisellä puolella, osalla taas tekniikkataso kehittyi.” 

Nosta joitakin henkilöitä joukkueen taustoilta, jotka ovat olleet tärkeitä hyvän ilmapiirin rakentamisessa?

”Tähän on vaikea nostaa pelkästään yhtä ihmistä. Kotiväki on tehnyt hyvää työtä kannustaessaan poikia eteenpäin kuskaamisen ja rahoittamisen muodossa. Lisäksi kotipelien toimitsijavuorot ovat sujuneet loistavasti, kiitos vanhemmille. Jojo Tuire Taskinen hoiti hommansa oikein loistavasti, eikä missään kohtaa tullut sellaista tilannetta, että jokin olisi jäänyt hoitamatta hänen toimestaan. Kiitokset myös huollossa olleille herroille A-P ja Klaus. 

Valmennuksesta pitänee nostaa Jani Haapanala, joka panoksellaan toi joukkueeseen sellaista hurttia huumoria, mutta kuitenkin myös osaamista ja lajituntemusta. Janin ”heittoja” odoteltiin poikien toimesta jokaisessa palaverissa, mutta pojat kuitenkin osasivat poimia jutuista ne tärkeimmät pointit. Juttua riitti monella tasolla. Lisäksi vielä fysiikkavalmentajalle Cassulle isot kiitokset. Hän hoiti kesäkaudella poikien valmennusta rautaisella ammattitaidolla mutta kuitenkin siten että pojat pitivät treenien sisällöstä. Painoharjoittelu tehtiin Cassun toimesta tutuksi ja paljon käytettiin aikaa liikeratojen läpikäyntiin, jotta paikat pysyvät ehjinä.”

Mitkä olivat kauden suurimmat onnistumiset?

”Suurimmat onnistumiset koettiin varmasti vasta pelikauden jälkimmäisellä puoliskolla, kun tarkensimme pelaajien tehtäviä viisikkojen sisällä ja muokkasimme pelitapaa aika tuntuvasti. Pelipaikat vaihtelivat varsin suuresti, mutta silti suuria hankaluuksia ei tullut missään vaiheessa. Viimeiset pelit taisteltiin pienellä, mutta sisukkaalla ryhmityksellä ja haluankin tähän loppuun nostaa erityisesti heille hattua kiitoksen merkeiksi.”

Vastaajana vastuuvalmentaja Timo Tukiainen