Anni Lehto rakentamassa läpimurtoa

Anni Lehto rakentamassa läpimurtoa

Naisten edustusjoukkueessa on alkukaudesta nähty tuttuja vastuunkantajia, kun Laura Rantanen on nakuttanut kolmeen peliin kymmenen pistettä ja Noora Rantanen sekä Milla Nordlund ovat säestäneet samassa ketjussa hyvin tuloksin. Näkyvämpien tehonaisten lisäksi joukkueessa on kuitenkin monia omaa läpimurtoaan naisten edustusjoukkueeseen rakentavia nuoria. Yksi näistä on Anni Lehto, jota joukkueen päävalmentaja Lari Molkka luonnehti selkeästi.

“Annilla ei viime kaudella pelejä runkosarjassa ja nyt pelaavassa kokoonpanossa. Rakentanut nousua junioreista käsin. Hyvä esimerkki kaikille, että kun harjoittelee, se kantaa eteenpäin.”

Urheilun parissa pienestä pitäen elänyt Lehto omaa taustaa taitoluistelusta kamppailulajeihin. Salibandy tarttui mukaan matkaan vuonna 2009 ja se on säilynyt siitä lähtien. FBC Turussa peliuransa käynnistänyt Lehto siirtyi TPS:n B-tyttöjen riveihin vuonna 2015, josta hän on askel askeleelta noussut liigakentille saakka. Matka ei ole ollut pelkkää auringonpaistetta. 

“Toukokuussa kun kausi alkoi, oli vähän epäselvät kuviot. Viime kausi oli hankala – en odottanut täysiä minuutteja ensimmäisellä liigakaudella, mutta niitä ei tuntunut kertyvän lainkaan ennen pudotuspelejä. Peli-ilokin tuntui häviävän. En ollut keväällä varma olisiko tällä kaudella mahdollista saada isompaa roolia, mutta muutaman viime kauden tärkeän pelaajan lähtiessä minulle avautui paikka ja pelihalu palasi. Tuli selvä ja realistinen tavoite, jota kohti treenata ja se motivoi. Vähän jännittikin astua isompiin saappaisiin, mutta luotto ja kannustus valmennukselta ja ennen kaikkea joukkueelta on auttanut ja se on ollut minulle tärkeää.”

”Halu tehdä ratkaisuja ja olla vaarallinen hyökkäyssuuntaan on kehityskohteena.” © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

TPS on napannut alkukauden kolmesta ensimmäisestä pelistä 5 pistetä. Se starttasi kauden kahdella tiukalla kotivoitolla, mutta hallitseva mestari SB-Pro oli vielä liikaa. Lehto on kohtuullisen tyytyväinen alkukauteen.

“Alkukausi on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Kehitettävää on kyllä vielä niin omalla kohdalla kuin joukkueellakin, mutta mielestäni ollaan kyllä näytetty, että pystytään näitä pelejä tässä sarjassa voittamaan. Tahto on kova meidän joukkueessa.”

Lehto löytää omasta pelistään selkeät kehityskohteet. 

“Kovuutta tarvitsisi saada omaan pelaamiseen lisää. Lisäksi haluan osallistua enemmän peliin myös hyökkäyspäässä. Halu tehdä ratkaisuja ja olla vaarallinen hyökkäyssuuntaan on kehityskohteena. Jos vaikka tällä kaudella tulisi ensimmäiset liigatehot, se olisi siistiä. Joukkueen osalta taas voi sanoa, että vaikka ollaan suurimmaksi osaksi taisteltu hienosti, meidän pitäisi pystyä pelaamaan koko 60 minuuttia laadukkaasti ja kovalla tahtotasolla. Retkahduksista on aina vaikea nousta ylöspäin. Treeneihin täytyy löytää sama tahtotila ja laatu, jota vaadimme itseltämme ja toisiiltamme myös peleissä”, Lehto päättää. 

TPS pelaa Cupin ottelun PSS:ää vastaan ke 9.10. klo 18.30 Leaf Areenalla.