A-nuorten SM-sarja alkaa – myös muut valtakunnalliset sarjat käyntiin

A-nuorten SM-sarja alkaa – myös muut valtakunnalliset sarjat käyntiin

TPS nähdään tällä kaudella junioreiden valtakunnallisissa sarjoissa poikkeuksellisella leveydellä. Syksyn SM-karsinnat tuottivat SM-sarjapaikat B-pojille, C1-pojille, C2-pojille sekä B-tytöille ja valtakunnallisen divaripaikan B Akatemialle. Näiden lisäksi TPS-edustus nähdään tutusti myös A-nuorten SM-sarjassa. A-nuoret on heti perjantaina tulessa Leaf Areenalla.  

A-nuorten vastuuvalmentaja Toni Läntinen lähtee hyvillä mielin alkavaan sarjaan.

”Hyvällä fiiliksellä ja luottavaisena lähdemme kauteen, nyt ryhdytään mittaamaan työtämme. Kävimme Latviassa alkusyksystä pelaamassa ja rakentamassa yhtenäisyyttä joukkueeseen. Reissu sinne oli tärkeä osa meidän kauteen valmistautumista. Kesällä taas pääpaino oli nopeuden kehittämisessä. Haluamme olla nopea ja liikkuva joukkue.”

A-nuorten ensimmäinen ottelu pelataan heti perjantaina 4.10. klo 18.30 kotiluolassa Leaf Areenalla, kun joukkue saa vastaansa Steelersin. Läntinen valottaa mitä TPS:n omassa pelissä on odotettavissa.

”Peliimme on luotu raamit. Niiden sisäpuolella on sovittuja ja harjoiteltuja juttuja ja ne kuuluu pelin läpiviemiseen. Mitä taas on raamien ulkopuolella, on pelaajien omaa pelin lukemista ja havainnointia. En halua viedä pelaajilta heidän omaa luovuuttaan ja sitä kautta vahvuuksia pois.”

”Pelaajista voi nostaa tässä kohtaa Teemu Lintusen, joka on vahva ja esimerkillinen kapteeni. Johtaa joukkuetta hienolla otteella. Lisäksi Aatu Koivisto on varmasti sarjan nopein hyökkääjä ja tulee tekemään paljon maaleja tämän kauden sarjassa.”

Läntinen toimii tälläkin kaudella myös liigajoukkueen valmennustiimissä. © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

”Odotan laajalla rintamalla hienoa mustavalkoista kautta!”

TPS:n valmennuspäällikkö Michael Fagerin mukaan TPS:n juniorijoukkueet ovat aikataulussa.

”Juniorijoukkueidemme valmistautuminen alkavaan kauteen on sujunut suunnitellusti, ilman suuria vastoinkäymisiä ja upeasti sujuneiden SM-karsintapelien jälkeen onkin lupa odottaa laajalla rintamalla hienoa mustavalkoista kautta.”

”A-pojat lähtee tulevaan kauteen selkeästi haastajan asemasta, mutta joukkueesta löytyy paljon potentiaalia ja uskon laadukkaan päivittäisen harjoittelun kantavan hedelmää kauden mittaan. A-pojat tulee yllättämään monet positiivisesti alkavassa sarjassa.”

”B-poikien pelaajalista on ennakkoon arvioituna erittäin kova ja joukkue on osoittanut jo harjoituskauden aikana, että pelaajat ovat valmiita tekemään kovasti töitä omien ja joukkueen yhteisten tavoitteiden eteen. Voidaankin odottaa, että ryhmän pelit jatkuvat pitkälle kevääseen.”

”B Akatemia lunasti hienosti paikkansa B-poikien 1.divisioonassa vaikka moni seuran ulkopuolinen ei siihen ennakkoon uskonutkaan. Vaikka Akatemian kärkitavoitteena onkin viedä vahvasti yksilöitä eteenpäin, näen joukkueesta löytyvän laatua myös urheilulliseen menestykseen omassa sarjassaan ja se tulee olemaan haastava vastustaja monelle kilpakumppanilleen.”

”C-poikajoukkueidemme osalta alkava kausi on erittäin mielenkiintoinen. C04 uudistui kovasti tähän kauteen ja on pikkuhiljaa hitsautunut yhteen sekä saanut joukkuepelaamistaan uomiinsa. Joukkueesta löytyy ikäluokkansa kärkiosaamista ja leveyttä. Näin ollen 04-pojilta on myös lupa odottaa urheilullista menestystä kaudella 19-20. C05 aloittaa pelit SM-tasolla tällä kaudella ja on ottanut viime vuosina isoja harppauksia eteenpäin osaavan valmennuksensa johdolla. Odotan myös heiltä vahvaa kautta ja uskon joukkueen pelaamisen kehittyvän vielä kevättäkin kohden erittäin paljon.”

Myös B-tytöt nähdään SM-sarjassa

Poikajoukkueiden lisäksi myös B-tytöt selvittivät tiensä tiukkojen vaiheiden ja kovan taistelun myötä SM-sarjaan. Tyttöjen valmennuspäällikkönä toimiva Perttu Kytöhonka on erittäin tyytyväinen siihen, mitä on tyttöjoukkueissa nähnyt.

”B-tytöissä on äärimmäisen hyvä ja positiivinen toimintakulttuuri tällä hetkellä. Joukkue tekee kovasti töitä ja tytöillä tuntuu olevan tosi hauskaa keskenään. Itse odotan, että SM-sarja tuo joukkueelle ihan valtavan hyvän kannusteen siihen jatkuvaan työntekoon. Vaikka SM-ikäluokasta ei olekaan kyse, niin on samaan asiayhteyteen pakko nostaa vielä D/E-tytöt, joihin tulee tällä hetkellä uusia pelaajia ja voi kyllä ylpeänä vierestä katsoa sitäkin tekemisen meininkiä, mikä jengissä on. Hyvä noste menossa tällä hetkellä!”

Fager on seurannut TPS-joukkueiden työntekoa erittäin hyvillä mielin.

”Yhteenvetona totean, että junioritoimintamme kokonaisuus näyttää juuri nyt erittäin hyvältä ja valmentajamme ovat tehneet erinomaista työtä keväästä alkaen. Uskon TPS palaavan tänä vuonna laajalla rintamalla sinne, minne se urheilullisesti kuuluu, eli Suomen kärkeen!”