A-nuorilla suuri tulosloikka – “Joukkueen vaatimustaso ja sitoutuminen yhteiseen asiaan oli kova”

A-nuorilla suuri tulosloikka – “Joukkueen vaatimustaso ja sitoutuminen yhteiseen asiaan oli kova”

Salibandykauden loputtua ennen aikojaan, myös juniorijoukkueet jäivät ilman kauden huipennuksiaan. Vanha viisaus pätee kuitenkin lopulta tässäkin – tärkeintä on yhdessä tehty matka. Nyt kun joukkueiden yhteinen toiminta on tauolla, käymme läpi miten kunkin TPS-joukkueen kausi sujui. Julkaisemme juttuja alkukevään aikana. Tänään vuorossa on SM-sarjan runkosarjan kakkossijan napannut A-nuoret.

Moi Toni! Kerro yleisesti joukkueen kaudesta.

“Kausi suunniteltiin huolellisesti huhtikuun lopusta lähtien ottaen huomioon kentällä ja sen ulkopuolella tapahtuvat asiat. Halusimme pelaajille täyden työrauhan treenata ja pelata, jolloin ei tarvitsisi miettiä kentän ulkopuolisia asioita.”  

Mitkä olivat kauden suurimmat yllätykset?

“Joukkueen vaatimustaso ja sitoutuminen yhteiseen asiaan oli kova keväästä lähtien, jonka uskon olevan yksi isoimmista syistä loistavaan runkosarjaan. Teimme peliimme ja pelitapaamme raamit, jonka sisällä oli tiettyjä pelitavallisia asioita. Mitä raamien ulkopuolella tapahtui, oli täysin pelaajan omaa pelin lukemista ja havainnointia. Uskon, että tämän johdosta useampi pelaaja otti kauden aikana suuria kehitysaskelia ja jotkut jopa pelasivat elämänsä kauden.”

Missä joukkue kehittyi kauden aikana eniten?

“Joukkue pystyi kauden edetessä kehittymään entisestään oman pään puolustuspelissä. Myös pelinopeutemme kasvoi koko ajan. Halusimme pitää pelinopeuden määrittelyn itsellämme ja määrätä näin pelin virtaus. Luotto omaan pelisysteemiin kasvoi kovaksi ja sen myötä pystyimme ottamaan kauden aikana rutiinivoittoja, vaikka aina ei ollutkaan se paras päivä.”

Nosta joku tai jotkut taustaihmiset esille, jotka ovat olleet tärkeitä hyvän ilmapiirin rakentamisessa?

“Vaikka joukkue ja pelaajat tulevat aina esiin niin tämä ei olisi ollut mahdollista ilman joukkueenjohtaja Juha-Pekka Koskisen isoa ja intohimoista työtä joukkueen eteen.“

Entä vielä loppuun ne suurimmat onnistumiset?

“Isot onnistujat: Maalivahti Elmeri Laakso, pakkipari Valtteri Koskinen-Aleksi Kantola läpi kauden joukkueen selkäranka. Ketju Marius Suominen-Waltteri Vesterinen-Oliver Niemelä. Iso askel eteenpäin uralla Nuutti Knuutila. Kapteenisto Teemu Lintusen, Lassi Lindqvistin, Jusu Aaltosen johdolla. Paljon onnistujia.”

Vastaajana joukkueen vastuuvalmentaja Toni Läntinen.

Lue myös tulevan kauden vastuuvetäjä Antti Peiposen haastattelu.