A- ja B-poikien valmennuksessa mukana niin vanhoja kuin uusiakin kasvoja – Tryoutit alkavat 10.5.!

A- ja B-poikien valmennuksessa mukana niin vanhoja kuin uusiakin kasvoja – Tryoutit alkavat 10.5.!

TPS:n A- ja B-nuorten valmennustiimit alkavat olemaan pikkuhiljaa kasassa pienen odottelun jälkeen. Ikäluokkien valmennuspäällikkö Jukka Ruotsalainen kertoo prosessin olleen tällä kertaa hieman haastava useidenkin seikkojen vuoksi.

”Tällä kertaa jouduttiin menemään rakentamisessa vähän ajallisesti pidemmälle ja muutaman kerran jo valmiina olleet kuviot menivät uusiksi todella yllättäen joka tietysti viivästytti julkaisemista. Nyt ollaan kuitenkin jo lähellä maalia ja meillä on jälleen kasassa loistavasti niin laji- kuin fysikkapuolen osaamista molempien ikäluokkien valmennuksessa, joten olen tyytyväinen nykytilanteeseen”, Ruotsalainen kertoo.

A-poikien vastuuvalmentajana aloittaa pitkän linjan turkulaisvalmentaja Peter Ruohomäki, joka saa avukseen Sveitsistä Suomeen palaavan Toni Läntisen.  Lisäksi fysiikkavalmentajana aloittaa erinomaista työtä viime kaudella Turun seudun urheiluakatemiassa salibandypelaajien kanssa töitä tehnyt Maria Valtanen. Tiimiä täydennetään vielä yhden lajivalmentajan osalta kevään aikana.

”Peetu on ollut viime vuodet mukana meidän vanhemmissa poikajunioreissa eri rooleissa ja päässyt mukaan FBA-maajoukkuetien kautta siihen, minne me ja suomalainen salibandy halutaan viedä vanhempien pelaajien kehitystä. Toni on ollut aikaisemmin huippupelaajana yksi intohimoisimmin urheiluun sitoutuneista pelaajista ketä olen koskaan tavannut ja nyt me saadaan hänen näkymys ja määrätietoisuus mukaan meidän päivittäiseen valmennustoimintaan. Maria taas on tehnyt todella ison vaikutuksen aamuharjoituksissa, jossa meidän Akatemian pojat ovat kehittyneet suurin harppauksin. Hän on todella iso bonus meidän jokapäiväiseen toimintaan tulevalla kaudella Aan puolella. Muutenkin me halutaan tuoda A-nuorten toimintaa entistä lähemmäs Miesten liigajoukkuetta ja meillä on useita lahjakkaita nuoria kasvamassa ryhmässä ja me haluamme tarjota heille myös säännöllisesti mahdollisuutta olla liigan harjoitteluympäristössä mukana kauden aikana”, Ruotsalainen päättää.

B-poikien vastuuvalmentajana toimii tulevalla kaudella Jani Juusti, joka valittiin juuri eilen seurassa vuoden valmentajaksi loistavasti menneen kauden jälkeen 02-ikäluokassa. Joukkueen fyysisestä harjoittelusta vastaa Veikko Silvola, joka opiskeli itsensä liikunta-alan ammattilaiseksi viime kaudella tehden työharjoittelujaksot TPS:n juniorivalmennuksessa. Ruotsalainen onkin tyytyväinen nykyiseen opiskelijayhteistyöhön TPS:n ja lähialueiden urheiluopistojen kanssa. ”Veikko teki viime kauden aikana meillä valmennuksen harjoittelut ja miehen työmoraali ja asenne tekemiseen teki heti vaikutuksen. Nyt hän pääsee heti oman alan töihin takaisin kiinni ja on loistava lisä joukkueen fysiikkavalmennukseen. Jani taas kokeneena valmentajana on loistava vaihtoehto viemään uutta joukkuetta kohti tulevan kauden haasteita, Ruotsalainen kertoo.

Tulemme täydentämään B:n valmennusta vielä kevään aikana kahdella lajivalmentajalla. Tiedotamme näistä erikseen suoraan joukkueen kotisivuilla.

Niin A- kuin B-poikienkin Tryout-jaksot alkavat torstaina 10.5. Viime kaudella muuta kuin TPS:ssää edustaneet pelaajat voivat ilmoittautua mukaan valmennuspäällikkö Jukka Ruotsalaiselle sähköpostitse: jukka.ruotsalainen@tpssalibandy.fi