Tuplapelipäivä takana – Naiset kaatoivat Loiston, miehille katkera tappio

Lopputuloksen tarjoavat:

Naisten ottelussa TPS piti huolta siitä, että Turku pysyy mustavalkoisena, kun FBC Loisto kaatui selvin 10-3 -lukemin.

Vaikka ottelun avauserä olikin mustavalkoisilta aavistuksen tahmea, lähdettiin ensimmäiselle tauolle 2-0 -johdossa Seraina Fitzin ja Olivia Pietilän maaleilla.

Toisessa erässä Jenna Saario, Meri-Helmi Höynälä ja Sofia Leino kasvattivat johdon jo viiteen. Vierailijat onnistuivat kaventamaan toisen erän lopussa, mutta päätös erä meni mustavalkoisille, kun Jenina Hämäläinen, Milla Nordlund ja Laura Rantanen heiluttelivat maaliverkkoja ja Olivia Pietilä viimeisteli hattutemppunsa.

TPS voitti kaikki runkosarjan paikalliskamppailut yhteismaaleilla 28-8.

Alku oli tänään vähän tahmea, mutta pelin edetessä saatiin kiinni tekemisestä. Pelin parantuessa saatiin toisessa ja kolmannessa erässä maalejakin aikaan vähän paremmin. Omassa maalissani Sofia Leino antoi aika hyvän syötön ja sain iskeä pallon tyhjään maaliin. Tuntui kyllä aika hyvältä taas heilutella maaliverkkoa! Huomenna olisi paikka varmistaa runkosarjan voitto ja aiomme kyllä tehdä kaikkemme sen eteen!

-Jenina Hämäläinen

Tänään nähtiin meiltä sellainen peli, mitä lähdettiin hakemaankin. Avauserässä vähän sählättiin pallon kanssa ja menetettiin maaleja, mutta kokonaisuudessaan pallonhallinta pysyi pitkälti meillä ja peli oli niin sanotusti omissa käsissä. Paikoitellen nähtiin erittäin raikasta ja iloista peliä meiltä.

-Hannu Rantanen

Miesten ottelussa koettiin katkera tappio, kun SPV haki pisteet 5-6 -lukemilla.

Ottelun alku oli mustavalkoisten osalta vaikea ja ottelun viidestä ensimmäisestä maalista vastasivat vierailijat. Yksi ottelun ratkaisuhetkistä nähtiin toisen erän alussa, kun SPV pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa ja osui molempien rangaistusten aikana. Ajassa 24:47 SPV karkasi jo 0-6 -johtoon, mutta Juuso Varjokumpu herätti toivonkipinän iskemällä perään mustavalkoisten avausmaalin. Ajassa 33:39 Mikko Hautaniemi iski pallon maaliverkkoon ja kotikentälle palannut Janne Nurminen iski 3-6 -maalin vain 8 sekuntia myöhemmin.

Päätöserän sävelet olivat selvät: Seuran pitäisi kiriä kolmen maalin etumatka umpeen. Tulosta alkoi myös tulla, kun Hautaniemi nosti illan toisellaan TPS:n kahden maalin päähän. Tämän jälkeen nähtiinkin yksi illan hämmentävimmistä hetkistä, kun TPS ehti jo valmistautua ylivoimaan, mutta kaikkien Kupittaalla olleiden yllätykseksi ylivoimalle pääsikin SPV. Kurinalaisesti pelannut alivoima ei kuitenkaan päästänyt vierailijoita kolmen maalin karkumatkalle.

Kun ottelua oli jäljellä vajaat kuusi minuuttia, sytytti kapteeni Miko Kailiala Kupittaan liekkeihin iskemällä mustavalkoiset maalin päähän. Ottelun loppu oli varsinainen jännitysnäytelmä, josta valitettavasti jäi vain katkeraa kalkkia hampaankoloon. TPS kolisutteli maalikehikoita, mutta tasoitusosumaa ei nähty, vaan SPV vei pisteet 5-6 -lukemilla.

”Ottelun alussa annettiin liian helposti vastustajalle useampi maali eteen. Pystyttiin parantamaan pelin edetessä, mutta SPV käytti hetkensä tehokkaasti ja pääsi isoon johtoon. Ottelun jälkimmäinen puolisko sitten oli täysin meidän näytöstä ja täytyykin olla todella ylpeä siitä ilmeestä, jolla me tuo ottelun toinen puolisko vedettiin. Taisteltiin ja ei ollut kaukana, että ottelu olisi kaikesta huolimatta kääntynyt meille.”