TPS:n kiri ei riittänyt – Oilers vei pisteet

TPS:n kausi starttasi viime kauden nelosjoukkue Esport Oilersia vastaan. Oilers oli tällä kertaa tehokkaampi ja vei kolme pistettä mukanaan lukemin 4-6 (1-3, 1-1, 2-2).

Kesällä vahvistunut Oilers vei hieman sekavan avauserän 1-3 ja lisäsi johtoaan vielä ylivoimalla kakkoserässä kolmeen maaliin. TPS kiri maali maalilta ottelun tasoihin ja haki raivoisasti johto-osumaa. Oilers onnistui kuitenkin TPS-painostuksen keskellä siirtymään maalin johtoon vajaa kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, eikä TPS enää rinnalle päässyt hyvistä tilanteista huolimatta.

TPS:n päävalmentaja Janne Kainulainen harmitteli kevyttä avauserää.

”Ensimmäisessä erässä ei oltu henkisesti, fyysisesti, eikä pelillisesti sillä tasolla, millä taistellaan sarjapisteistä näin tasokasta vastustajaa vastaan. Kaksi viimeistä erää oli jo hieman sinne päin. Kaveri puolusti tänään loistavasti ja ansaitsi voiton”

TPS:n parhaimmistoa oli tänään 1+2 tehot saldonnut Eero Jalo. Vahvasti päädyssä paininut Jalo oli vaikea pideltävä espoolaispuolustukselle ja hän toikin kotijoukkueen kolmannen erän puolivälissä tasoihin.

”Ensimmäinen erä oli meiltä heikko. Oilers veti tempon alas ja pelattiin ihan heidän pussiinsa. Toisessa erässä nostettiin tasoa, vaikka jäähyt vielä vähän sotki. Päätöserässä saatiin hyvä hurmos päälle ja yleisö selän taakse ja tultiin ansaitusti tasoihin. Harmillisesti sitten Oilers onnistui kuitenkin käyttämään meidän pienen erheen hyväkseen ja pääsivät uudelleen johtoon. Ilman veskaria kun haettiin tasoitusta, yleensä jossain päässä soi ja tällä kertaa se oli valitettavasti meidän päässä.”

Kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Jalo lähtee seuraavaan perjantain kamppailuun Indiansia vastaan joukkueen parhaan pistemiehen Tupla-mainos selässään.

”Sanoin ennen peliä Miklulle (Kailiala), että tällä kaudella ryöstän häneltä tuon mainoksen. Nyt se on selässä seuraavassa pelissä ja tarkoitus on pitää se siellä koko kausi.”

”Tänään pelattiin jälkimmäiset 40 minuuttia sen näköistä peliä mitä halutaan tällä kaudella pelata, joten voidaan lähteä luottavaisena kohti perjantain Indians-peliä. Hienoa myös päästä heti uudelleen lauantaina kotiin EräViikinkejä vastaan. Tämä kotiyleisön tuki merkkaa koko meidän joukkueelle paljon”, Jalo päätti.

TPS:n seuraava kotiottelu TPS-EräViikingit la 28.9. klo 18.30, Kupittaan palloiluhalli.