TPS mukana tekemässä salibandyhistoriaa – Elite-seuraprojekti starttaa 1.1.2019

TPS mukana tekemässä salibandyhistoriaa – Elite-seuraprojekti starttaa 1.1.2019

Suomen Salibandyliitto ja Eerikkilä Sport & Outdoor Resort ovat valinneet ensimmäiset neljä seuraa MAAJOUKKUETIE FBA -pelaajakehityskonseptin Elite-ohjelmaan, joka starttaa 1.1.2019. Ensimmäinen Elite-kausi jatkuu 30.4.2021 asti.

Mukaan valittiin:
– EräViikingit Helsingistä
– TPS Turusta
– Esport Oilers Espoosta
– Classic Tampereelta

Jokaisesta Elite-yhteistyöseurasta toimintaan osallistuvat kaikki MAAJOUKKUE FBA -ikäluokat, eli pojissa D2-junioreista B-junioreihin asti. Ensimmäisessä Elite-ohjelmassa on mukana ainoastaan poikien joukkueet. Tyttöjen tilanteesta keskustellaan erikseen. Toimintaa on mahdollisuus laajentaa ensimmäisen Elite-sopimuskauden jälkeen.

Pelaajien lisäksi Elite-yhteistyössä seurojen valmennuspäälliköillä on korostuneen suuri rooli. Salibandyliitto ja Eerikkilä investoivat valmennuspäälliköiden työaikaan ja saavat vastineeksi MAAJOUKKUE FBA -toiminnan kehittämisen kannalta elintärkeää dataa joukkueiden arjesta, harjoittelusta ja kehityksestä. Tarkoitus on saada seurat tekemään MAAJOUKKUE FBA -toiminnan kannalta tärkeiksi todettuja valmennuspäälliköiden työtehtäviä, jotka nostavat seurojen valmennustoiminnan laatua.

”Suomalainen salibandy etenee strategiansa mukaisesti kohti tavoitteitaan. Haluamme olla vuonna 2028 maailman paras salibandymaa kaikilla mittareilla. Siihen tarvitaan ennen kaikkea niitä tämän hetken junioripelaajia ja heidän valmentajiaan. Elite-ohjelma on erinomainen lisä jo aiemmin tehtyyn MAAJOUKKUE FBA -työhön”, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala sanoo.

”Aloittamamme yhteistyön tarkoituksena on tuottaa muillekin seuroille toimintamalleja ja -tapoja. Elite-yhteistyössä seurojen valmennuspäälliköillä onkin erittäin merkittävä rooli valmennustoiminnan johtamisessa ja seuran valmennuslinjan kehittämisessä sekä sen jalkauttamisessa ja erityisesti laadun nostamisessa päivittäisvalmennuksessa koko Suomessa”, FBA:n valmennuspäällikkö Miikka Lamu kertoo.

Myös TPS Salibandyn valmennuspäällikkö Michael Fager on tehdystä Elite-sopimuksesta innoissaan. ”Hienoa, että TPS kuuluu tähän arvokkaaseen neljän seuran joukkoon ja uskon, että tehty sopimus antaa koko turkulaiselle salibandylle paljon lisäarvoa tulevien vuosien aikana. Toiminta menee koko ajan ammattimaisempaan suuntaan ja pystymme näin tuottamaan lisäarvoa toimintaamme koko pelaajapolun varrelle”, Fager kertoo.

Lisätietoja Elite-toiminnasta TPS:n osalta saat helpoiten valmennuspäällikkö Michael Fagerilta
puh: 044 5968 514 / michael.fager@tpssalibandy.fi

(teksti lainattu Salibandyliiton tiedotteesta)