TPS neljän parhaan joukkoon

TPS jatkaa Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon voitettuaan tänään Happeen numeroin 7-6. Todella tiukan puolivälierä ottelun ratkaisua saatiin odottaa aina jatkoajalle saakka.

Vaikka TPS aloitti ottelussa maalinteon, niin se ei ensimmäisessä erässä yltänyt omalle tasolleen. Ville Hirvisuon avausmaalin jälkeen iski Happee vastaan väkevästi ja menikin 1-3 johtoasemaan toiseen erään mentäessä.

”Alussa jäi paljon vajaaksi ehkä nimenomaan tunnepuolella. Oltiin melko kevyitä, eikä selkeästi oltu vielä avauserässä tälläisen arvo-ottelun tasolla. Toisessa erässä hyökkäyspelimme parani ja pääsimme sen kautta olemaan pidempiä pätkiä syvällä vastustajan kenttäpäädyssä”, TPS:n päävalmentaja Santeri Raatarila kommentoi.

Toinen erä olikin jo kotijoukkueelta paljon parempi. TPS pääsi otteluun mukaan Juuso Alinin ja Miko Kailialan osumilla. Viimeiseen erään jäi vielä paljon tehtävää, kun vierasjoukkue osui toisessa erässä kahdesti. TPS:n onneksi Aleksi Ahokas toi vielä joukkueen maalin päähän, ennen kuin toinen erä ehti loppua.

Viimeisessä erässä TPS loi ison määrän paikkoja, mutta joukkue ei millään saanut palloa reppuun. Tämä kostautui ja Happeen Eppu Suhonen kävi repimässä johtoaseman lukemiin 4-6 Peter Kotilaisen syötöstä. Sisuuntunut TPS lähti hakemaan tasoitusta ylivoimalla ottaen maalivahdin pois ja tämä tuotti tulosta. TPS osui alle puolessatoista minuutissa kahdesti ja peli oli tasan. Ratkaisua lähdettiin siis hakemaan jatkoajalle. Viisi ja puoli minuuttia oli ehtinyt jatkoaikaa kulua, kun TPS puolustaja Lauri Stenfors ratkaisi ottelun. Kupittaalla pelatun puolivälierän lopputulokseksi turkulaisille 7-6 ja joukkue jatkaa Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon.

”Kolmannessa erässä haettiin vielä tarvittavaa muutosta pienillä viisikkomuutoksilla. Tulostaululle muutokset eivät siirtyneet ja näin ollen lähdettiin hakemaan maaleja ilman maalivahtia. Hienot osumat, niiden kautta jatkoille ja voitto. Mietittävää toki jäi lauantain liigapeliin Happee:ta vastaan, mutta pitää olla iloinen jatkopaikasta. Mukava tarjota hieno elämys tammikuussa paikalliselle lajiväelle olemalla yhdessä naisten kanssa mukana Turun finaaliviikonlopulla” Raatarila vielä kertoo.