Kiitos Jenna!

Kiitos Jenna!

Kiitos Jenna ja Onnea uusiin haasteisiin!

Hetki takaperin julkaistiin uutinen, missä Jenna Saario siirtyy KAIS Moraan.

Ajattelimme normaalien kiitosten lisäksi hieman avata millaisen henkilön KAIS Mora tulee saamaan.

Tähän voitaisiin heittää Jennan meriitit/tilastot ja siitä saisimme jonkinlaisen kuvan, millainen rooli Jennalla oli TPS Salibandyssä. 15-vuotiaana liigaan, 122 pelattua runkosarjapeliä, 209 pistettä, Suomen Cupin mestaruus, MM-mitaleja (nuorissa ja aikuisissa, sekä opiskelijoiden MM-kisoissa), lukuisia kuukauden pelaaja valintoja, MVP-pystejä, tässä muutama tilastopoiminta vain hänen menestyksekkäältä uraltaan Tepsin ajaltaan.

Tämä kuitenkaan ei tapahtunut ihan silmänräpäyksessä vaan taustalla on lukuisia tunteja omatoimista harjoittelua ja todellista ”paloa” lajia kohtaan.

”Jenna Vietti lähes kaiken vapaa-aikansa Säbähalleilla jo hyvin nuorena. Aina piti päästä halleille pelejä katsomaan ja tietenkin erätauoilla kentälle. Kotona kovia koki niin lattia sisällä, kuin nurmikko ja puskat pihalla, sählypelien ja treenaamisen johdosta. Jenna on aina mennyt salibandy edellä, kun valintoja on elämässä tehty ja olemme tukeneet häntä aina 100%, jotta hänen unelmansa kävisi toteen, niin urheilussa kuin kentän ulkopuolella”, kiteyttää äiti.

 

Mutta, Jenna oli paljon muutakin kuin vain maailmanluokan pelaaja.

Keneltä tahansa kysyttäessä nousee esiin termi Roolimalli. Sitä Jenna oli niin kentällä, kuin myös kentän ulkopuolella.

”Jennan periksiantamattomuus sekä uskomaton kyky nähdä kaikessa ja kaikissa hyvää näkyy yhtä lailla töissä lasten parissa kuin kentälläkin. Hän on hieno ja upea roolimalli kaikille pienille säbäpelaajille. Numero 89 löytyy myös erään nuoremman TPS:n juniorin selästä vain ja ainoastaan siitä syystä, että hänkin haluaa olla joskus samanlainen kuin Jenna Saario. Jennalla on aina aikaa niin pienille kuin suuremmillekin faneille. Jennalla jos kenellä on salibandykentän kokoinen sydän”, Kitetyttää työkaveri Henni Kaunela

” Aloittaessani TPS:n naisten joukkueessa pelaamisen, meistä tuli Jennan kanssa nopeasti ystäviä. Siihen saattoi vaikuttaa osaltaan myös se, että aloitin heti samassa ketjussa pelaamisen hänen kanssaan.

Kuitenkin ajan kuluessa ymmärsin, ettei se johtunutkaan vain samassa ketjussa pelaamisesta, vaan Jennan luonteesta. Luonteesta, joka loksahtaa kaikille hänet tavanneille.”, muistelee eräs joukkutoveri.

© Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik

TPS:n kapteenina on myös suuri vastuu ja kun meno muuttuu rankemmaksi, muut pelaajat katsovat kapteenia näyttämään mallia. Ja siinä Jenna oli esimerkillinen.

”Hän haluaa olla kentällä ratkaisija. Jenna on alkanut vaatimaan enemmän itseltään, mutta myös muilta pelaajiltaan. Halu ratkaisuihin ohjaa Saariota, mutta hän osaa käsitellä pelisuorituksiaan kypsästi. Joukkue edellä, kuten joukkueurheilussa on tapana. Hyvä ja esimerkillinen kapteeni, tiivistää Aki Vilander.

© Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik

Jennalla oli myös erityinen piirre olla aina valmis auttamaan ja olla mukana kaikessa mitä hänelle ehdotettiin. Tästä hyvänä todistuksena on, että Jenna on ollut yksi käytetyimmistä ja suosituimmista ohjaajista harrasteleireille, kerhotoiminnalle ja tapahtumiin mitä seura on järjestänyt.

TS-Salibandykoulut, Hiihtolomaleirit, Lastenpäivät, Päätöstapahtumat junioreille, mainokset, emme ole toimistolla montaa kertaa kuullut Jennan suusta ”ei” ja tästä olemme todella kiitollisia.

”Muistan kun tapasin Jennan ensimmäistä kertaa. Tulin täysin lajin ulkopuolelta, enkä tiennyt entuudestaan ainuttakaan pelaajaa nimeltä, enkä ulkonäöltä, joten en tiennyt mitä odottaa. Minulle kerrottiin toimistolta nimi ja aika, milloin he treenaavat Leafillä. Vaikka takana oli rankat treenit, ei Jenna epäröinyt hetkeäkään ottaa aikaa ja keskustella tuiki tuntemattoman ihmisen kanssa salibandysta. Taidettiin siinä vaihtaa muutama sana Leafin trooppisesta ilmastosta myös. Se mikä jäi siitä parhaiten mieleeni, oli Jennan iloisuus ja avoimuus, jopa henkilölle kenen kanssa ei ollut aikaisemmin ollut koskaan tekemisissä. Myöhemmin 8-vuotias tyttäreni halusi tavata Jennan myös ja vastaanotto oli samanlainen. Silloin viimeistään tajusin millainen persoona ja tärkeä esimerkki kaikille nuorille, kuin myös vanhemmille Jenna on. En tiedä onko salibandylla suurlähettiläitä, mutta Jenna olisi täydellinen siihen pestiin”, muistelee ja pohtii Ilmari Helin toimistolta käsin.”

 ”On ollut ilo seurata läheltä Jennan kehitystä pelaajana ja ihmisenä. Hieno ura jo takana ja varmaan hänen ansiostansa on moni nuorikin innostunut ottamaan mailan käteen ja aloittamaan salibandyn harrastamisen, olihan erittäin suosittu lasten ja junioreiden keskuudessa. Todella iso menetys TPS Salibandylle, mutta olen samalla iloinen Jennan puolesta, että pääsee nuorena kokemaan pelaamisen ulkomailla. Jenna kuvastaa hyvin mitä mustavalkoinen sydän tarkoittaa”, Kertoo Hallituksen Puheenjohtaja Toni Lahtela.

Koko TPS-perhe toivottaa Jennalle kaikkea hyvää ja menestystä. Koko seura toivoo, että tiemme kohtaavat vielä tulevaisuudessa.