Kauden toinen länsirannikon derby tänään Porissa

Kauden toinen länsirannikon derby tänään Porissa

Miesten edustusjoukkueen tuplaviikonlopun toinen ottelu pelataan tänään Porin Urheilutalolla klo 18:00 alkaen. Vastaan kauden toisessa länsirannikon derbyssä asettuu sarjanousija Porin Karhut. Asetelmat ennen lauantain jännitysnäytelmää ovat erittäin kutkuttavat. Muutama kierros sitten valmentajaansa vaihtanut porilaisnippu kaipaa kipeästi lisää pisteitä taistelussa sarjapaikastaan, kun taas TPS:lle pisteet olisivat kultaakin kalliimpia taistelussa runkosarjan kärkitiloista. Ottelusta onkin lupa odottaa erittäin vauhdikasta kamppailua, jossa nähdään taatusti rutkasti tunnetta ja vaarallisia tilanteita kentän molemmissa päädyissä.

Karhut vaihtoivat tosiaan valmentajaansa kesken kauden, kun Mikko Lehti tiimeineen sai väistyä kokeneen Juha-Petri Kujansuun ottaessa valmennusvastuun tammikuun alkupuolella. Sen jälkeen porilaiset ovat pelanneet neljä ottelua, joista tuloksena on ollut kolme tappiota varsinaisella peliajalla Classicille, Oilersille sekä Indiansille ja rankkaritappio SB Welhoille. Joukkueen pelaaminen on kuitenkin ollut intensiteetiltään selkeästi syksyn otteita terävämpää ja TPS:n onkin oltava todella valmiina, kun lauantain ottelu vihelletään Urheilutalolla käyntiin. Karhujen ykköstähti Benjamin Lepola puuttui kokoonpanosta edellisessä derbyssä, mutta näillä näkymin isännät pääsevät lauantain otteluun parhaalla kokoonpanollaan.

TPS kaatoi eilen kotikentällään SPV:n 7-3 numeroin. Kaksi erää tasatahtia edennyt kamppailu ratkesi lopulta kolmannen erän tehohetkeen, jossa mustavalkoiset ratkaisivat tärkeät kolme pistettä itselleen. Nyt edessä on uusi ja pelillisesti erilainen haaste, johon koko ryhmän on oltava valmiina, jotta voittoisa trendi jatkuu myös lauantain kamppailun jälkeen. Kokoonpanossa nähtäneen jonkin verran muutoksia perjantaihin nähden, kertoo päävalmentaja Jukka Ruotsalainen; ”Perjantain ottelun kuorma oli aikalailla kova ja tuplaviikonloppu sekä jo keskiviikkona odottava Oilers-kamppailu antaa fysiologiselta puolelta meille loistavan haasteen ennen playoffien alkamista. Eilenkin jälleen nähtiin, miten meidän ryhmästä löytyy laajuutta ja mikä työmoraali ja sitoutuminen meidän pelaajilta löytyy oli rooli sitten mikä tahansa kamppailun alkaessa. Sitä samaa tarvitaan taas tänään jokaiselta mukaan lähtijältä. Kevättä kohti mentäessä tilanteet muuttuvat salamannopeasti ja jokaisen meistä täytyy olla valmiina kantamaan vastuuta silloin kun sen paikka omalle kohdalle sattuu. Tänään täytyy olla valmis vastaamaan kotijoukkueen työmäärään ja kamppailemaan, jotta vieraspisteet lähtevät kohti Turkua,” Ruotsalainen kommentoi lauantai-aamuna.

Illan ottelu alkaa siis klo 18:00 ja sitä on mahdollista seurata Veikkaus-TV:stä suorana lähetyksenä.

Karhut – TPS tulospalveluun

Veikkaus TV-lähetykseen

Salibandyliigan tilastot

Kotijoukkue Karhut