Sarjakärjessä Uuteen Vuoteen

Sarjakärjessä Uuteen Vuoteen

Viime keväänä sarjojen jäätyä kesken oli pettymys kaikille valtava. A-pojat, B-pojat ja miesten liigajoukkue olivat kaikki erinomaisissa asemissa ja vireessä pudotuspelien kynnyksellä. Taistelu mitaleista vaihtui suureen epätietoisuuteen. Ensijärkytyksen jälkeen saatiin tämän kauden joukkueet muodostettua ja toiminta käyntiin. Kesä oli pääosin omatoimiharjoittelua sekä myöhemmin pienryhmäharjoittelua. Lajiharjoittelua oli poikkeuksellisen vähän ja keskityttiin lähinnä fyysiseen harjoitteluun, koska sitä oli helpompi toteuttaa koronarajoitusten puitteissa.

Vaikka lajiharjoituksiin siirryttiin verrattain myöhään, niin ennen sarjakauden alkua pelatut harjoitusottelut pääosin miesten joukkueita vastaan sujuivat hämmästyttävän hyvin ottaen huomioon myös sen, että valmennus oli täysin vaihtunut.

SM-sarjan alkaessa usko omaan tekemiseen oli kova. Oilersit voittamalla saatiin hyvä alku sarjaan. Lukuun ottamatta sitä, että sarjan viime kautinen piste- ja maalipörssin voittaja Marius Suominen loukkaantui ja joutui olemaan sivussa koko syyskauden.

Avauspeliä seuraavat neljä peliäkin voitettiin, mutta ei joka kerta edes kovin erikoisella pelillä. Joukkue oli kärsivällinen sekä sitkeä ja pystyi pelien lopussa nousemaan tappioasemastakin voittoon. Kuudennessa sarjaottelussa Tiikereitä vastaan saatiin se mitä ansaittiinkin eli ensimmäinen tappio. Se toimi oivana herätyksenä jatkolle.

Seuraavaan otteluun Classicia vastaan ladattiin lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla ja ottelusta tulikin yksi syyskauden kohokohdista, koska myös Classic oli liikkeellä laadukkaalla joukkueella. Hollolastakin selvittiin kuivin jaloin, vaikka alussa pupellettiinkin. LASBille erityismaininta parhaiten suunnitelluista koronajärjestelyistä.

SPV-pelistä olisi voinut tulla parempikin otatus, mutta se oli meiltä jotenkin ohipeli. Vuoden viimeiseksi peliksemme jäi EräViikinkien voittaminen Mosalla. ErVi oli liikkeellä lähes parhaalla ryhmällään liigapelaajien ja tsekkien kera, mutta pärjäsimme ”vakiokokoonpanollamme”. Se oli loistava huipentuma syksylle, vaikka silloin ei ollut tietoa seuraavien otteluiden siirtämisestä.

Edellä mainituin ottein olemme tässä vaiheessa kautta sarjan kärjessä. Sijoitus ei ole itseisarvo, vaan se miten peli ja joukkue kehittyy kevääseen mennessä, kun toivottavasti sijoituksista päästään pelaamaan. Puolivälissä kautta tilanne näyttää ajankohtaan nähden hyvältä. Paljon on tehtävää, mutta joukkueessa on kosolti elementtejä, jotka tulevat kantamaan pudotuspeleissä.

Joukkue toivottaa kaikille Rauhallista Joulua ja Parempaa Uutta Vuotta!