Aki Vilander jättää Palloseuran kuluvan kauden päätteeksi

Aki Vilander jättää Palloseuran kuluvan kauden päätteeksi

Edelliset yhdeksän vuotta ansiokkaasti eri TPS-joukkueiden valmennuksessa toimineen Aki Vilanderin aikakausi mustavalkoisissa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Jyväskylästä Turkuun muuttaneen Vilanderin aikana niin miesten kuin naistenkin edustusjoukkueen toiminta on kehittynyt merkittävästi, jonka lisäksi Aki on tuonut merkittävän lisän myös seuran juniorityöhön menneiden kausien aikana.

TPS:n puheenjohtaja Toni Lahtela onkin haikein mielin Vilanderin tulevan lähdön myötä. ”Aki on tehnyt seurassamme loistavaa ja pitkäjänteistä työtä jonka avulla niin  miesten kuin naisten edustusjoukkueiden toiminta on päässyt kehittymään nykyiselle tasolle. Akin aikana miesten puolelle valettiin vankka pohja, josta on ollut hyvä kehittää toimintaa entisestään ja nyt naisten puolella sama toimintakulttuurin muutos on vienyt toimintaa rutkasti eteenpäin. On aina ikävää menettää todella kova tekijä seuran urheilupuolelta. Tämä on kuitenkin normaali asia urheiluseurojen arjessa ja uskomme, että uusilla tekijöillä on loistava paikka jatkaa Akin ansiokkaasti tekemää työtä turkulaisen salibandyn hyväksi”, Lahtela kertoo.

Vilander itse arvioi mennyttä aikaansa ja tulevaa seuraavasti:

”Menneet yhdeksän vuotta on tehty lujaa töitä ja koen, että olen pystynyt tukemaan seuraa omalla panoksellani vaadituissa projekteissa. Nyt kuitenkin koen että voisi olla oikea hetki ottaa uusi askel ja antaa seuraavien kantaa soihtua eteenpäin. Seurassa on hyvä noste päällä ja uusia energisiä ihmisiä tulossa taloon niin uskon, ratkaisu on kaikin puolin oikea.  Se on kuitenkin varmaa, että niin kauan kuin on kipinää ja rakkautta lajia kohtaan, niin kauan haluan näitä hommia tehdä”.


”Mahtavia ja ikimuistoisia hetkiä on tullut koettua niin onnistumisten kuin epäonnistumisten muodossa yhdessä intohimoisten pelaajien ja taustaihmisten kanssa.  Tärkeintä on ollut kokoajan tuki mikä takana on ollut ja se tunne, että tekemääni työhön on uskottu. On ollut helppo toimia ydinporukan kanssa välittämättä siitä mitä ulkopuolella on oltu mieltä. Erityisen hyvä mieli on siitä missä miesten edustusjoukkueurheilu tällä hetkellä seurassamme seilaa.
Kiitosten aika on myöhemmin, koska on niin paljon on huipputyyppejä, jotka ovat olleet matkassa mukana. Matka on vielä pahasti myös tämän kauden osalta kesken ja ainut mihin voi vaikuttaa on tuleva. Siitä pidetään myös Naisten edustusjoukkueen kanssa kiinni, jotta isot haasteet pystytään kääntämään vielä keväällä voitoksi.”