Yhteisön voimin eteenpäin

Yhteisön voimin eteenpäin

Yhteisön voimin eteenpäin

TPS Salibandy reagoi nopeasti viranomaisten ohjeistuksiin ja suosituksiin pysäyttämällä harraste- ja kilpatoiminnan 13. maaliskuuta vähintään maaliskuun ajaksi. Vallitseva tilanne ei ole tänä aikana muuttunut, vaan rajoituksia on syytä noudattaa toistaiseksi. Normaaliin yhteisharjoitteluun ja seuratoimintaan palataan välittömästi, kun viranomaisohjeistus sen sallii turvallisesti.

Vajaassa kuukaudessa olemme edenneet alkamassa olevista tai jo erittäin hyvin alkaneista pudotuspeleistä toiminnan seisahtumiseen epämääräiseksi ajaksi. Odotukset olivat korkealla niin nuoremmissa ikäluokissa kuin edustusjoukkueissa ja sen vuoksi pettymys alkuun oli varmasti suuri. Menetimme niitä suuria tunteita, mitä urheilu meissä kaikissa herättää – iloja ja mahdollisesti pettymyksiä. Näistä huolimatta, päätös viranomaistaholta oli varmasti oikea.

Organisaationa emme kuitenkaan pysähtyneet, vaan hyppäsimme vuosikellossa seuraavaan vaiheeseen ja käynnistimme omatoimiharjoittelun, avasimme ilmoittautumiset tulevalle kaudelle, viimeistelemme ensi kauden valmennus- ja taustatiimejä sekä työstämme joukkueiden budjetit. Budjetointiprosessi sai hieman takapakkia liiton ilmoittaessa maksujen noususta lähes joka kategoriassa, mutta onneksi seurojen vahva reagointi auttoi ja liitto tuli vastaan ymmärrettävästi.

Olemme myös avanneet keskustelun mahdollisista sarjajärjestelmien muutoksista, joiden avulla pystyisimme näinä poikkeuksellisina aikoina laskemaan salibandyn harrastamisen kokonaiskustannuksia ja mahdollistamaan mahdollisimman monen lajin parissa pysymisen.

Seuran toiminnan jatkuvuuden varmistaminen ja kustannusten kurissa pitäminen ovatkin tällä hetkellä prioriteettilistamme kärkipäässä. Tarkka tilannearvio käynnistyi heti 13. maaliskuuta ja toimintaa lähdettiin sopeuttamaan välittömästi sekä suunnitelmallisesti. Tavoitteena on varmistaa kauden päättyminen mahdollisimman pienin tappioin, kassavirran säilyttäminen positiivisena ja ylläpitää tarvittava toiminnallinen taso vaikeidenkin päätösten myötä.

Tällä päivämäärällä TPS Salibandyn toiminnanjohtaja ja talouspäällikkö lomautetaan vähintään kahden viikon ajaksi. Muiden TPS Salibandyn työntekijöiden osalta osittaiset lomautukset ovat todennäköisiä. Pyrimme joka tapauksessa säilyttämään toiminnallisen valmiutemme eli mahdolliset muut lomautukset hoidetaan jaksoissa ja osittain päällekkäin.

Joukkueiden budjetointia seuraavan kahden viikon aikana edistää hallituksen varapuheenjohtaja Tapani Ekurin johtama työryhmä, jossa on mukana seuratoimijoita ja organisaation jäseniä. Viimeistään muutaman viikon kuluttua pääsemme pitämään seuraseminaarit toimihenkilöille. Näiden jälkeen pidetään vanhempainillat, joissa joukkuekohtaiset budjetit, aikataulut ja suunnitelmat käydään avoimesti läpi joukkueittain.

Uusien tekstiilien sovitusten osalta nyt pitää olla myös maltillinen ja huomioida vallitsevat rajoitukset. Tärkeintä on varmistua, että meillä kaikilla on tarvittavat tekstiilit viimeistään syksymmällä, kun kilpakausi pyörähtää käyntiin. Uudet seurahinnastot ja -tuotteet ovat kuitenkin jo olemassa ja kauppakumppanina jatkaa tuttu Intersport Hansa. Olemme joukkueenjohtajiin yksityiskohdista yhteydessä viimeistään muutaman viikon kuluttua.

Laaja yhteisömme koostuu niin pelaajista ja harrastajista, toimihenkilöistä ja muista seuratoimijoista, mutta myös heidän vanhemmistaan ja lähipiiristä sekä kannattajista ja katsojistamme, jotka tämän toiminnan mahdollistavat. Näinä epävarmoina aikoina yhteisömme voima on noussut entistä vahvemmin esille.

TPS-yhteisö on osoittanut tukensa myös rahallisesti, sillä ensi kauden kausikortteja, kannatusjäsenyyksiä ja lippuja avausotteluun on myyty rutkasti. Viimeisin tukimuoto tuli kumppaniltamme Sivustamolta / Kaupunkijuliste.fi:ltä eli 3.–20.4.2020 välisenä aikana koodilla “TPS” saat 5 € alennusta ja jokaisesta tilauksesta lahjoitetaan 5 € TPS:n junioritoimintaan (jalkapallo, jääkiekko & salibandy).

Olemme saaneet lukuisia yhteydenottoja mm. entisiltä valmentajilta ja pelaajilta, jotka ovat halunneet ostaa kausikortteja lahjoitettavaksi eteenpäin muille yhteisöille. Myös merkittäviä uusia kumppanuuksiakin on jo saatu tulevalle kaudelle.

Yhteisiin talkoihin on jo muutama valmentaja lähtenyt mukaan vapaaehtoisesti laskemalla korvaustaan ensi kaudelle. Miesten edustusjoukkue lahjoitti kauden aikana kertyneen sakkokassansa seuralle ja moni pelaaja on jo ilmoittanut laskevansa korvaustaan merkittävästi ensi kaudelle.

Haluamme myös omalta osaltamme auttaa muita. Tästä yhtenä näkyvänä esimerkkinä on #TuePaikallista-kampanjamme, jonka avulla haluamme nostaa kumppaneidemme palveluita ja tarjouksia esille. Suosittelemmekin vahvasti mahdollisuuksien mukaan tukemaan paikallisia isoja tai pieniä toimijoita, sillä näin voimme varmistua, että saamme jatkossakin nauttia hyvistä ja laadukkaista palveluista Turun seudulla.

Urheilullisesti etenemme nyt valmentajien ja valmennuspäälliköiden ohjeistamina toistaiseksi omatoimiharjoittein. Poikkeustilanne nopeutti toimintamme kehittymistä digitaalisten työvälineiden osalta. Osa joukkueista on jo tällä kaudella käyttänyt myEWay:tä tai CoachToolsia, mutta näiden hyödyntämisessä on tarkoitus ottaa seuraava askel etenkin CoachToolsin osalta. Näin toiminnan ohjaaminen ja seuranta etänä helpottuu sekä pystymme toimimaan entistä laadukkaammin ja seuraamaan kehitystä joukkue- ja yksilötasolla.

Digitaaliset ympäristöt otetaan laajemmin käyttöön myös etäyhteyksien. Esimerkiksi lähiviikkojen aikana vanhempainpalaverit, joukkueenjohtajien ja valmentajien tapaamiset hoidetaan Teams-, Skype- tai vastaavia palveluita käyttäen.

Kukaan ei pysty vielä tarkasti arvioimaan niitä kaikkia vaikutuksia mitä koronapandemialla on niin meihin kuin ympäröivään yhteiskuntaan. Yritysten investoinnit vähenevät, moni joutuu lomautetuksi tai pahimmillaan menettää työnsä. Seuran strategia ja toimintaympäristön muutosten tarkistus tullaan toteuttamaan kevään aikana. Meidän tulee organisaationa kehittyä, sopeutua ja toimia entistä kilpailukykyisempänä nykytilanteessa.

Epävarmoista ajoista huolimatta olemme luottavaisia siihen, että pystymme tulevaisuudessa yhdessä olemaan yksi Turun seudun suurimpia ja laadukkain salibandyseura sekä sitä kautta tarjoamaan liikunnan ja urheilun iloa laajalla rintamalla arvojemme mukaisesti. Tulemme selviämään tästä yhdessä ja entistä tiiviimpänä yhteisönä.

Vielä kerran iso ja sydämellinen kiitos koko TPS-yhteisölle kuluneesta kaudesta. Loppukauden haasteista huolimatta on ollut upeaa toimia kanssanne yhtenä TPS-perheenä!

Toni

***
Toni Autio
Toiminnanjohtaja
TPS Salibandy ry