Welhot saapuu TPS:n vieraaksi – “Lauantai on omaan kalenteriin laitettu hieman paksummalla tussilla”

Welhot saapuu TPS:n vieraaksi – “Lauantai on omaan kalenteriin laitettu hieman paksummalla tussilla”

Viimeinen kamppailu ennen maaottelutaukoa tuo TPS:n vastustajaksi Welhot Kuopiosta. TPS on toistaiseksi edennyt tämän kauden Salibandyliigassa kolmen putkissa – sarja alkoi kolmella tappiolla, sitä seurasi kolme voittoa ja tällä hetkellä joukkue on niinikään joutunut kolme kertaa peräkkäin toteamaan vastustajan etevämmäksi. Tosin näistä viimeisin, keskiviikon Happee-ottelu, kääntyi vastustajalle vasta rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi. 

TPS:n päävalmentaja Janne Kainulainen näkee lauantaissa taas uuden mahdollisuuden kurssin kääntämiseen.

“Tuloksellisesti vaikea jakso on hyvä kääntää kotisalissa ja näyttää aitoa tepsiläisyyttä myös kotiyleisölle. Maalintekopelistä kun on kyse, niin meidän pitää löytää se tiikerinsilmä maalien tekemiseen jokaiseen otteluun. Kauden yhdeksässä ensimmäisessä ottelussa olemme puolustaneet lähes joka pelissä laadukkaasti ja jokaisessa ottelussa olemme voittaneet maalia kohden ammutut laukaukset. Olemme myös pystyneet luomaan laadukkaita maalipaikkoja. Kun hyökkäyspeliin löytyy rentous, uskon, että ketsuppipullo varmasti aukeaa.”

Lauantain ottelu on Kainulaiselle erityinen, sillä hän siirtyi TPS:n peräsimeen juuri Welhoista, kolmen hyvän kauden päätteeksi. 

“Lauantai on omaan kalenteriin laitettu sarjaohjelman valmistuttua hieman paksummalla tussilla. Sain viettää kolme hienoa vuotta Kuopiossa, joka oli minulle samalla salibandyn korkeakoulu. Seurassa on valtava määrä tietotaitoa ja olen erittäin kiitollinen, että minuun aikanaan siellä luotettiin. Lisäksi urheilu on siitä hienoa, että se yhdistää ihmisiä ja sain paljon hyviä ystäviä Savosta.”

Kainulainen valmennustiimeineen haluaa kääntää TPS:n kurssin lauantaina © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

Vaikka Welhoja ei ole kärkikamppailuissa tai pudotuspeleissä kahden aikaisemman liigakautensa aikana nähty, se on osoittautunut TPS:lle kinkkiseksi vastustajaksi. Viime kaudella runkosarjan päätösottelu meni TPS:n nimiin selkeämmin, mutta aikaisemmassa kamppailussa Welhot johti peliä kahdella maalilla ennen TPS:n kolmoserän maaliryöppyä. Kainulainen tuntee joukkueen ja odottaa kovaa peliä myös lauantaina.

“Welhojen kanssa saatiin kiusattua TPS:ää useamman kerran kahden viime kauden aikana ja lauantain ottelusta tulee varmasti jälleen tiukka peli. Kuopiossa muistetaan edelleen muutaman vuoden takaiset liigakarsinnat ja TPS on Welhoille erityinen vastus, joten meidän tulee olla hereillä alusta saakka.”

TPS on tähän saakka edennyt hyvin pienillä kokoonpanomuutoksilla tämän kauden liigassa. Lauantaille on luvassa hieman uudistuneet kentälliset. 

“Lauantaille on varmasti luvassa pieniä ketjumuutoksia ja pelillisiä viilauksia, jotta pystymme nostamaan maaliodottamaa. Luvassa varmasti viihdyttävä peli, kun Welhot pyrkii pelaamaan aktiivista salibandyä!”

TPS-Welhot la 2.11. klo 18.30, Kupittaan palloiluhalli