Vuosi 2018 sai upean päätöksen – Hoikkasen soolo kaatoi SPV:n jatkoajalla!

Miesten edustusjoukkue pelasi kauden parhaan viikkonsa sopivaan kohtaan, kun se kaatoi muutaman päivän sisään Nokian KrP:n ja SPV:n loistavien taistelujen päätteeksi. Tänään reilut 1800 pohjanmaalaista joutuivat pettymään, kun Janne Hoikkanen iski TPS:n voittomaalin jatkoajalla kellon näyttäessä 63:21. Kaiken kaikkiaan Seinäjoki Areenassa nähtiin todella yleisöön menevä kamppailu, jossa kaksi sarjanpistettä ja paikka Suomen Cupin välieriin lähtivät vierasjoukkueen matkaan 7-8 (1-4,4-2,2-1,0-1) lukemin. Liigan sarjataulukon osalta TPS nousi voitolla Peliveljien rinnalle sarjakakkoseksi ja Cupin puolella saavutettu välieräpaikka on seurahistorian toinen turkulaisille.

Ottelun avauserä meni taatusti vierasjoukkueen käsikirjoituksen mukaan. TPS tuli SPV:n kovasta prässistä todella tyylikkäästi ohitse ja kun kärkiosaston maalipyssyt olivat loistavassa vireessä, mentiin ensimmäiselle tauolle Mikko Hautaniemen kolmen ja Miko Kailialan yhden osuman turvin 4-1 johdossa. Kamppailun keskimmäinen kaksikymppinen olikin sitten selkeästi tasaisempi ja Palloseuran passivoituessa kotijoukkue tuli peliin mukaan muutaman kaukolaukauksen avulla. TPS onnistui kuitenkin säilyttämään johtoasemansa SPV:n pyörityksen aikana ja niinpä toiselle tauolle lähdettiin 6-5 johtoasemassa. Toisen erän TPS-maaleista vastasivat Eero Jalo sekä Janne Nurminen.

Viimeinen erä alkoi hieman murheellisesti, kun SPV tasoitti kamppailun helpon pallonmenetyksen jälkeen. TPS siirtyi vielä kuitenkin uudelleen johtoon, kun Jalo pääsi iskemään illan toisensa upean syöttökuvion päätteeksi. Isännät kuitenkin roikkuivat ottelussa mukana loppuun saakka ja punapaitojen tasoitus syntyi Harri Karjalan kaukolaukauksen kimpoiltua Pyry Luukkosen selän taakse useamman epäonnisen pompun jälkeen. Mustavalkoiset eivät tästä kuitenkaan lannistuneet, vaan kauden kolmas jatkoaikavoitto syntyi, kun Hoikkanen päätti upean soolonsa vanhanaikaiseen kultavahti Eero Kososen selän taakse.

Päävalmentaja Jukka Ruotsalainen huokui tyytyväisyyttä kamppailun päätyttyä. ”Ensimmäinen kaksikymppinen meille sata-nolla, mutta toisessa passivoiduttiin turhaan ja kaveri pääsi takaisin matsiin mukaan. Kolmannen erän loppu ja jatkoaika pelattiin huikealla tasolla ja luotiin useita huippupaikkoja ennen voittomaalia. Nyt nautitaan muutama päivä ja palataan takaisin arkeen entistä virkeämpänä uuden vuoden puolella”, päävalmentaja kommentoi ennen bussiin astumistaan.

Liigan puolella Tepsin ottelut jatkuvat 6.1. Kupittaan Palloiluhallilla, kun joukkue saa vieraakseen Oulun Luistinseuran. Suomen Cupin osalta ottelut jatkuvat välierissä Tampereella Classicia vastaan myöhemmin tammikuun aikana. Ilmoitamme ottelupäivästä sen ratkettua.