Voittoputki poikki – pisteputki jatkuu

Voittoputki poikki – pisteputki jatkuu

TPS viiden ottelun voittoputki katkesi, kun playoff-paikasta taisteleva Indians kävi hakemassa Kupittaalta pisteet voittomaalikilpailun jälkeen maalein 4-5.

TPS aloitti ottelun vauhdikkaasti, muttei hyvistä paikoistaan huolimatta saanut tehtyä ottelun avausmaalia. Siitä vastasi vierasjoukkue Indians, kun kulmavaparin jälkitilanteesta Lauri Westerholm onnistui lyömään taululle tilanteeksi 0-1. Erää ja ottelua oli tässä vaiheessa pelattu 8.59.

Kotijoukkue tuli tasoihin ajassa 14.25, kun Olli Laineen rannelaukaus sujahti Indians-maalia vartioineen Mikko Kirvesniemen kainalosta sisään. Syöttöpisteen Laineen osumaan merkkautti Lauri Stenfors. Kauaa ei Indians tasatilannetta ihmetellyt, vaan iski takaisin – kahdesti.

Ensin ajassa 14.50 Eetu Nykänen kiskaisi 1-2 ja 39 sekuntia myöhemmin Heikki Iiskola oli unohdettu yksin maalin eteen. Maajoukkueeseen valittu Iiskola ei paikkaansa hukannut ja vei vieraat 1-3 -erätaukojohtoon.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi osuma ja sen teki vierasjoukkue Indians, kun erää oli pelattu vain 27 sekuntia. Maalintekijäksi merkattiin ottelun avausosuman syöttänyt Aaro Astala.

Kolmannen erän alku näytti siltä, ettei muutosta pelin kulkuun olisi tulossa. Ajassa 47.10 TPS kuitenkin heräsi mukaan otteluun, kun Nikolas Laaksonen teki tärkeän kavennusosuman.

Ajassa 52.07 kotijoukkue nousi jo maalin päähän, kun Olli Kinnunen sivalsi ylivoimalla 3-4 -kavennuksen Eero Jalon syötöstä. Vain 25 sekuntia tästä ja oltiin jo tasatilanteessa, kun Jani Hyytiäinen lakaisi Kinnusen laukoman pallon maaliviivalta reppuun.

Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla enää nähty, joten edessä oli jatkoaika. Sekään ei tuottanut tulosta, joten voittajaa haettiin voittomaalikilpailusta.

Siinä turkulaiset joutuivat taipumaan, kun Indiansin laukojista Joonas Föhr sekä Valtteri Kainulainen onnistuivat yrityksissään. TPS:n ainoa onnistuja oli toisessa ottelussa putkeen rankkarin upottanut Eemeli Peltonen.

TPS – Indians -ottelun tilastot

Salibandyliigan tilastot

Anssi Koskisen ottelukuvat