”Voitto jouduttiin vääntämään vaikeimman kautta”

Sunnuntaina Kupittaan palloiluhallissa nähtiin maalirikas taistelu TPS:n ja Nurmon Jymyn välillä. Lauantaina kauden avausvoittonsa ottanut TPS jatkoi voittojen tiellä lukemin 7-4.

TPS aloitti vahvasti ensimmäisen erän ja loi maalipaikkoja tiuhaan tahtiin. Ei aikaakaan mennyt kun alkoi osumaan. Kun peliä oli menty vasta reilut 9 minuuttia, Toni Salminen painoi Miko Kailialan syötöstä lukemat 2-0:aan. TPS pisti vielä 3-0 lukemat taululle ja tällä kertaa asialla oli Kailiala itse. Turkulaisten puolustus ei kestänyt koko erää vaan Jymy pääsi kaventamaan kertaalleen erän lopussa.

Toinen erä jatkui tepsin painostuksella, mutta Jymy iski maalit. Jymyn kiri tuotti tulosta ja Tommi Hakala iski ylivoimalla numerot 3-4 taululle tepsin harmiksi.

TPS paransi viimeistelyään kolmannessa erässä. Joukkue nousi takaa tasoihin ja ohi, lukemat 7-4 viimeisteli tyhjiin Tuomas Ojala.

”Hyvä viikonloppu. Kuusi pistettä haluttiin ja ne otettiin. Tänään oli mahdollisuus paketoida peli jo hyvissä ajoin, mutta jouduttiin vääntämään vaikeimman kautta. Miehekäs kolmas erä, jossa erityisesti meidän kärkipelaajamme olivat vahvoja ja johtivat esimerkillään”, tiivistää TPS:n päävalmentaja Santeri Raatarila.

”Tänään tehtiin vähän itsellemme vaikeaksi. Ihan hyvä startti, mutta sitten lipesi jalka kaasulta. Jouduttiin yhtäkkiä oikeasti puristamaan, että saatiin kolme pistettä”, kertoo Miko Kailiala.

Kailialalla kulki pisteiden valossa ottelussa loistavasti, TPS hyökkääjän tehot illan ottelussa oli 2+2.

”Se on meikäläisen tehtävä. Ei ole tehoja tullut mutta aina kun mulle saadaan pelattua paikka, niin kyllä mä silloin vahvoilla olen. Osaan kyllä tehdä maaleja  ja löytää niitä ratkaisuja mitkä johtaa kaverin maaliin. Niin kauan kun ruokaa tulee, niin uskon, että oma peli kulkee ihan hyvin”, Kailiala kommentoi illan tehojaan.