Tuplaten espoolaisia viikonloppuna – “Tasainen veskaripari on hyvä juttu”

Tuplaten espoolaisia viikonloppuna – “Tasainen veskaripari on hyvä juttu”

TPS oli kauteen lähtiessä uuden tilanteen edessä, sillä ensimmäisen kerran sitten kauden 2009-2010 joukkueen maalilla ei nähty pitkäaikaista peruskalliota Pyry Luukkosta. Luukkonen lopetti salibandyuransa hopeakauteen ja asetti samalla ulkopuolisille salibandyn seuraajille isot kysymysmerkit TPS:n maalivahtiosaston kohtalosta. Kun kautta on pelattu puolet, kysymysmerkit ovat hälvenneet – siitä ovat pitäneet huolen Olli Kuisma sekä debyyttiliigakauttaan pelaava Oskari Fälden.

Fäldenin viime kauden ja junioriuran jonkinlainen huipennus piti olla kevään U19 MM-kisat, mutta loukkaantumiset tekivät vuonna 2000 syntyneen miehen kaudesta rikkonaisen. 

“Viime kausi oli rikkonainen loukkaantumisten takia, kun noin puolet kaudesta meni polvivaivaa kuntouttaessa. Sain vaivojen jälkeen hyviä pelejä alle sekä A-nuorissa, että rinnakkaisedustuksen turvin FBC Turun divarijoukkueessa. Kisoihin ei vire riittänyt ja totta kai se oli pettymys. Päätin kuitenkin mennä eteenpäin ja varmistaa, että olisin hyvässä iskussa tällä kaudella. Kävin kesän alussa toistamiseen leikkauspöydällä, mutta tällä kertaa kuntoutusjakso oli lyhyempi ja jälki priimaa. Kesällä pystyin sitten hyvin kehittämään fyysisiä ominaisuuksia.”

TPS:n maalivahtikaksikosta Olli Kuisma lähti pieneltä etumatkalta kauteen ennen kaikkea aikaisemman liigakokemuksensa turvin. Kaksikko on kuitenkin jakanut torjuntavastuun erittäin tasaisesti. Kuusi peliä erittäin kovalla torjuntaprosentilla 82,22 startanneelle Fäldenille tämä on ollut myönteinen yllätys. 

“Kauden alussa ajatusmaailmani oli, että harjoittelen kovaa ja sitä kautta varmasti saan näyttöpaikan jossain vaiheessa. Olen tyytyväinen saamaani vastuuseen ja mielestäni tähän mennessä henkilökohtaisesti kausi on lähtenyt hyvin käyntiin, toki hommia riittää vielä paljon.”

Fälden nollasi LASB:in aiemmin syksyllä © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

“Tasainen maalivahtipari on ainakin mulle hyvä juttu. Voidaan Kuben (Kuisma) kanssa potkia toisiamme eteenpäin ja molemmat kehittyvät.”

TPS kohtaa viikonlopun kovassa tuplassa molemmat espoolaisryhmät. Kauden alussa saldona oli näistä peleistä kaksi tappiota. Lauantaina Turkuun saapuva Indians on tällä hetkellä Classicin jälkeisessä tasaisessa ryhmässä neljä pistettä mustavalkoisia edellä, perjantain vastustaja Oilers puolestaan kaksi pinnaa perässä. Turun AMK:ssa tradenomin opintoja suorittava Fälden lähtee luottavaisena kohti tuplapeliä.

“Yksinkertaisesti odotuksena on revanssit alkukauden matseista ja kuusi pistettä Turkuun”

Oilers-TPS pe 13.12. klo 18.30, Tapiolan urheiluhalli
TPS-Indians la 14.12. klo 18.30, Kupittaan palloiluhalli

Lauantain pelin liput ennakkoon Tiketistä