Trekse on saanut sitä mitä tullut hakemaan – “Tästä tulee unohtumaton kausi”

Trekse on saanut sitä mitä tullut hakemaan – “Tästä tulee unohtumaton kausi”

Yksi TPS:n miesten liigaryhmän mielenkiintoisimmista seurattavista on löytynyt harjoituspeleissä Ville Hirvisuon ja Miko Kailialan ketjun vasemmalta laidalta. Latvialainen Peteris Trekse (23) saapui Suomeen kolme vuotta sitten ja ehti pelaamaan kolme kautta Tampereen Kooveessa. Divarin pistepörssin voittoon päättyneen kauden 21-22 jälkeen Trekse otti seuraavan askeleen urallaan ja siirtyi mustavalkoiseen TPS-paitaan.

Annetaan kuitenkin miehen itse kertoa tiiviisti taustastaan miten ja miksi hän on päätynyt Suomeen.

“Peteris Trekse on nimi, mutta minua voi kutsua Peteksi. Kasvoin Latviassa Cesisin kaupungissa ja oma kasvattajaseurani on Lekrings. Siellä otin ensimmäiset askeleet salibandyn parissa. Kolme vuotta sitten maajoukkuevalmentajani ja ystäväni Arto Riihimäki tarjosi mahdollisuutta saapua Suomeen. Tartuin haasteeseen ja viimeiset kolme vuotta meni Divarissa Kooveen paidassa. Olen erittäin kiitollinen niistä mahdollisuuksista ja kaikesta, mitä Koovee ja Lekrings ovat eteeni tehneet. Näillä seuroilla ja niiden ihmisillä on ollut valtava rooli siinä, miksi nyt sain pukea TPS-paidan päälleni.”

”Tämä tuntuu vahvasti kodilta” – Trekse on sopeutunut erinomaisesti TPS-ryhmään. Kuva Janne Hirvensalo

Hyppy divarijoukkueen arjesta TPS:n riveihin on merkittävä, mutta juuri sitä mitä Trekse on tullut Turusta hakemaan.

“Vajaan parin kuukauden Turussa asumisen jälkeen voin sanoa, että tämä tuntuu vahvasti kodilta. Olen ollut positiivisesti yllättynyt miten ystävällisesti minut on otettu vastaan. Sekä joukkue, että organisaatio on saanut minut tuntemaan itseni erittäin tervetulleeksi. Joukkueeseen oli helppo liittyä mukaan. Treenit ovat olleet erittäin vaativia niin pelillisesti kuin fyysisestikin ja se on juuri sitä mitä olen odottanutkin.”

“Odotukset ovat erittäin korkealla. Henkilökohtaisesti ottaa varmaan hetken aikaa, että sopeudun korkeampaan päivittäiseen vaatimustasoon. Pitkän kauden kuluessa uskon kuitenkin, että sekä minä, että joukkue pystyy vastaamaan haasteeseen kun sitä eniten vaaditaan.”

TPS on kuulunut liigan kärkijoukkueisiin käytännössä kaudesta 18-19 lähtien. Tavoitteena on ollut koko ajan pokaalin nostaminen kauden päätteeksi. Trekse on huomannut tämän. 

“Kun olen nyt saanut olla jonkun aikaa mukana tässä joukkueessa ja organisaatiossa, on käynyt erittäin selväksi että tavoitteena on vain ja ainoastaan voittaa Suomen mestaruus. Tämä kausi on uusi mahdollisuus tavoitella tätä ja olen ylpeä saadessani olla osa tätä tavoitetta.”

”Oleellista on se, miten selvitämme haasteet, miten sopeudumme ja miten uskomme toisiimme.” Kuva Janne Hirvensalo

“Kuten kaikilla menestyvillä joukkueilla, meilläkin tulee varmasti haastavia hetkiä kauden mittaan. Seuramme naisten joukkuekin voi tämän varmasti allekirjoittaa – se Suomen mestaruus ei tullut ihan ilman takaiskuja. Oleellista on se, miten selvitämme nämä haasteet, miten sopeudumme ja miten uskomme toisiimme ja tähän prosessiin. Joka tapauksessa, tästä tulee unohtumaton kausi. En malta odottaa!”

TPS – Oilers la 17.9. klo 18.30. Ottelu on samalla TPS 100 -juhlaottelu. Yhteisellä lipulla sekä naisten, että miesten peliin. Liput ennakkoon TIKETISTÄ.