TPS:n viimeistä kertaa runkosarjassa kotikentällä – “Nyt haetaan revanssi”

TPS:n viimeistä kertaa runkosarjassa kotikentällä – “Nyt haetaan revanssi”

Salibandyliigan runkosarja alkaa olla kääntynyt kohti viimeisiä metrejä. TPS on marraskuun jälkeen voittanut 11 ottelua ja hävinnyt vain kolme, mutta alkukauden askelmerkkien hakeminen on tarkoittanut sitä, että joukkueen kotietupaikka näyttää aavistuksen kimurantilta. Pitkää kevättä ajatellen jokainen piste ja onnistunut suoritus on kuitenkin arvokas, joten kun viime kauden välierävastustaja ja syyskaudella pisteet Seinäjoella keskinäisessä kamppailussa pitänyt SPV saapuu Kupittaalle lauantaina, TPS hakee vain ja ainoastaan kolmea pistettä.

TPS:n takalinjojen luottomies Janne Nurminen on suurempien otsikoiden takana kellottanut TPS-paidassa nykykokoonpanosta kolmanneksi eniten liigan runkosarjaotteluita (180) edellään vain pakkipari Lauri Stenfors (210 runkosarjapeliä TPS-paidassa) ja Juuso Alin (191 peliä). Pisteiden osalta parhaalla kaudellaan 27 tilastomerkintää saldonnut Nurminen muodostaa pitkäaikaisen pakkiparinsa Stenforsin kanssa TPS:n ykköskentän järkähtämättömän pelillisen kivijalan. Keväällä 2010 TPS-paitaan 2.divisioonan SalPasta siirtynyt Nurminen on nähnyt kymmenen liigakautensa aikana TPS:n kasvun liigan kärkipäähän.

“Moni runkopelaaja on kasvanut pojasta mieheksi. On käyty muualla hakemassa kokemuksia, nähty mitä pärjääminen vaatii ja tultu vahvempana takaisin. Ero pelaajien sitoutumisessa ja urheilullisissa elämäntavoissa näkyy suoraan sarjataulukossa.”

TPS:n ykköskentällinen on ollut vahvassa iskussa. Nurmisen tehotilasto näyttää tällä hetkellä +30 Kuva Anssi Koskinen

Kaudet 14-15 ja 15-16 Oilersissa pelannut Nurminen odottaa SPV-pelistä tuttuun tapaan erittäin kuumaa kamppailua. 

“Kova peli on tulossa. Syksyllä Seinäjoella otettiin pataan ja nyt haetaan revanssi. Todennäköisesti jo pudotuspelihenkeä näkyvissä kentällä.”

TPS:n iskettyä 17-2 voittolukemat taululle viime viikonloppuna Steelersin isäntänä, TPS on tällä kaudella tehnyt 10 maalia tai enemmän peräti kuudessa ottelussa. Kolme kierrosta ennen loppua TPS on viime kauden runkosarjan maalimääräänsä (162) perässä enää kolmen maalin verran. Nurminen näkee viime kautta kovemmassa maalitahdissa luonnollisen syyn. 

V-M Laineen jo tässä vaiheessa tehty piste-ennätys varmasti suurin yksittäinen syy.”

TPS:n runkosarjan viimeinen kotiottelu TPS-SPV la 22.2. klo 17.00, Kupittaan palloiluhalli

Liput ennakkoon Tiketistä