TPS:n miesten liigajoukkueelle viisi uutta pelaajasopimusta – Varjokumpu palaa lainalta, Kuismalle jatkosopimus

TPS:n miesten liigajoukkueelle viisi uutta pelaajasopimusta – Varjokumpu palaa lainalta, Kuismalle jatkosopimus

TPS on tehnyt sopimukset viiden uuden pelaajan kanssa. Joukkueeseen liittyvät puolustajat Erik Storgårds, Heikki Hirvisuo ja Malik Abudu sekä hyökkääjät Peteris Trekse ja Kasperi Kantonen. Lisäksi Juuso Varjokumpu palaa takaisin TPS-paitaan vuoden LASB-lainalta ja maalivahti Olli Kuisma on tehnyt jatkosopimuksen. 

Puolustaja Erik Storgårds

TPS-paidassa kaudella 20-21 debytoinut ja menneellä kaudella Happeessa pelannut Erik Storgårds (28) palaa takaisin turkulaisten riveihin. Menneellä kaudella Happeessa Storgårds iski 23 ottelussa tehot 3+4=7 ja pudotuspeleissä 5 ottelussa 0+1=1. Liigaurallaan Storgårds on pelannut 180 runkosarjapeliä tehoin 15+28=43 ja 57 pudotuspeliottelussa 4+9=13. 

Vahvasti kahteen suuntaan pelaava Storgårds nousi TPS-kaudellaan myös Suomen maajoukkueen leiriryhmään. Storgårdsilla on kokemusta kahden kauden ajalta Svenska Superliganista. 

“Erik Storgårds on kokenut huippupuolustaja F-liigaan. Hänen edellinen TPS-visiittinsä kaudella 20-21 oli todella kova onnistuminen, joten kun meille syntyi tarve vahvistaa takalinjoja, Erik oli meidän ykkösehdokkaamme. Sopeutumisen suhteen ei ole kysymysmerkkejä ja meille tärkeää oli, että Erik todella halusi tulla meille takaisin”, valottaa TPS:n urheilujohtaja Perttu Kytöhonka.

Puolustaja Heikki Hirvisuo

TPS-kasvatti Heikki Hirvisuo (24) siirtyy takaisin TPS:n riveihin kolmen Visbyssä Ruotsissa ja yhden SC Wolvesissa (Suomisarja) vietetyn kauden jälkeen. Ennen Ruotsissa pelattuja kolmea kautta TPS-kasvatti Hirvisuo kuului oman ikäluokkansa johtaviin TPS-pelaajiin ja oli voittamassa myös A-nuorten SM-kultaa. 

Ruotsin Visbyssä Hirvisuo pelasi kaksi kautta Allsvenskanissa (2. korkein sarjataso) ja yhden SSL:ssä. Visbyn avainpelaajaksi noussut Hirvisuo oli siirtyä takaisin TPS-paitaan jo kesällä 2020, mutta opiskelujen siirryttyä hän palasi vielä vuodeksi Ruotsiin. 

“Heikki on erittäin hyvin liikkuva ja vahvasti hyökkäyksiä tukeva pallollinen puolustaja. Liigadebyytti hänelle on tulossa hieman vanhemmalla iällä, mutta takana on jo kolme kautta Ruotsin kahdella korkeimmalla sarjatasolla. Seura tuntee hänet ja hän seuran. Uskomme, että Heikki tulee olemaan yksi suurimpia potentiaalisia yllättäjiä koko F-liigassa”, uskoo Kytöhonka.

Puolustaja Maleeq Abudu

Kolmena edellisenä kautena Divarissa 51 ottelua tehoin 7+0 netonnut Maleeq Abudu (19) vaihtaa FBC Turun paidan mustavalkoiseen TPS-paitaan. FBC-kasvatti Abudu on nähty myös poikamaajoukkueen leirityksessä.

“Malik on sekä minulle, että päävalmentaja Raatarilalle hyvin tuttu nuori mies. Kyseessä on esimerkillinen joukkuepelaaja ja harjoittelija ja on mielenkiintoista nähdä kuinka siirtyminen kovempaan harjoitusympäristöön vaikuttaa hänen kehityskaareensa. Pelejä tulee todennäköisesti ainakin alkuun enemmän P22-joukkueen riveissä, mutta kyseessä on hyvän potentiaalin omaava tulevaisuuden pelaaja”, kertoo Kytöhonka.

Hyökkääjä Kasperi Kantonen

TPS-kasvatti ja jopa jonkinnäköiseksi kulttipelaajaksi jo nuorena noussut Kasperi Kantonen (30) tekee seitsemän muualla vietetyn vuoden jälkeen paluun TPS:n riveihin. 44 liigan runkosarjapeliä tehoin 2+2=4 pelannut ja lisäksi Happeen paidassa 11 pudotuspeliottelua kaudella 15-16 kellottanut Kantonen on esiintynyt myös Divarissa 115 ottelussa tehoin 65+30=95. 

Hyvin liikkuva ja työteliäs laituri on läpikäynyt TPS:n junioripolun alusta loppuun. 

“Kasperi omistaa valtavan suuren TPS-sydämen ja hän on valmis rooliin kuin rooliin. Alati positiivinen ja iloinen persoona tuo varmasti ryhmään ison annoksen pilkettä ja huumoria, mutta pelkäksi “koppipelaajaksi” häntä ei ole mukaan otettu. Odotamme hänen näyttävän esimerkkiä siitä, miten työhanskat ovat kädessä ja vain joukkueen etu mielessä päivästä toiseen vaikka rooli ei aina olisikaan mieleinen”, taustoittaa Kytöhonka.

Hyökkääjä Peteris Trekse

Latvian maajoukkueessa 41 maaottelua pelannut ja Kooveen paidassa Divarissa kolme kautta esiintynyt Peteris Trekse (23) ottaa seuraavan askeleen määrätietoisesti rakentamallaan pelaajauralla. Menneellä kaudella Divarin pistepörssin tehoin 23+44=67 voittanut Trekse teki kaiken kaikkiaan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 77 otteluun 57+97=154 tehopistettä. 

Oikea käsi alhaalla pelaava Trekse on nuoresta iästään huolimatta Latvian maajoukkueen johtavia pelaajia ja Helsingin MM-kisoissa mies iski 7 ottelussa tehot 5+7=12. 

“Peteris on erittäin kunnianhimoinen ja fiksu urheilija. Hän on rakentanut uraansa maltilla ja edennyt sopivin askelin. Peteris pystyy pelaamaan sekä laiturina, puolustajana että tarvittaessa myös sentterinä. Fyysisesti “Pete” on valmis F-liigaan ja hän on lähes 190 senttisenä pelaajana varsin haastava puolustettava. Odotamme häneltä paljon”, kommentoi Kytöhonka.

Lue myös ”TPS tähtää Suomen mestariksi”