TPS:n kurssi nousussa – “Juna alkaa olla raiteillaan”

TPS:n kurssi nousussa – “Juna alkaa olla raiteillaan”

TPS lähti kauteen hieman uudistuneena. Pelaajarunko säilyi hopeakevään jäljiltä melko samana, mutta hieman tiivistyen. Suurin muutos nähtiin penkin takana, missä Janne Kainulaisen myötä nähdään ensimmäistä kertaa yli 15 vuoteen päävalmentaja, joka ei siirtynyt edustusjoukkueen penkin taakse seuran sisältä. Kausi ei ole ollut pelkkää riemujuhlaa, mutta viimeisen seitsemän ottelun pistesaldo – 18 pistettä plus Suomen Cupin välieräpaikka – tietää hyvää kevättä ajatellen.

“Työt tätä kautta silmällä pitäen joukkueen kanssa aloitettiin hyvän viime kauden jälkeen 20.5. Edelliset valmentajat olivat tehneet uskomattoman hienoa työtä ja sen pohjalle lähdettiin rakentamaan hieman uutta, unohtamatta kuitenkaan joukkueen vahvaa identiteettiä. Kesä mentiin vahvasti joukkueen vahvuuksia eli fyysisiä ominaisuuksia kehittäen. Lajia oli mukana ja pääpaino oli pallollisen pelaamisen monipuolistamisessa”, Kainulainen toteaa.

Kauden alku oli TPS:lle haastava. Kausi alkoi kolmella tappiolla, joita seurasi kolme voittoa, mutta voittoputki kääntyi uudeksi kolmen tappion putkeksi. Joukkue tuntuu kuitenkin marraskuussa saaneen palaset loksahtamaan kohdalleen.

“Salibandyliiga starttasi kovin odotuksin, mutta tulokset olivat heikkoja. Tuloksia ja tekemistä on analysoitu, mutta selittelemään ei olla alettu. Loka-joulukuun hyvän harjoituskauden siivittämänä tuloskin on alkanut seuraamaan ja joulutauolle lähdettiin hyvässä lennossa. Juna alkaa olla raiteillaan.”

Kainulainen on luotsannut yhdessä valmennustiiminsä kanssa TPS:n nousujohteiselle uralle © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

Päävalmentaja ja joukkue ovat alkukaudella oppineet paljon toisiltaan. Vaikka tulokset antoivat aluksi hieman odotuttaa itseään, läpi syksyn otteluennakoissa haastatellut pelaajat ovat yhteen ääneen vakuutelleet luottoa omaan tekemiseen. 

“Joukkue muuttui jonkun verran viime kauteen verrattuna. On ollut ilo huomata, kuinka kovasti joukkue tekee töitä yhteisten tavotteiden eteen ja joukkueen sitoutuminen oppimiseen on loistavalla tasolla. Tämä mahdollistaa paljon ja uskon vahvasti, että pelaamaamme tämän kauden parhaat pelimme keväällä. Itsekin olen oppinut tältä ryhmältä todella paljon asioita valmentajuuteen liittyen ja sitä oppia tulee lisää joka päivä. Vielä on itsellä paljon varaa parantaa kevättä kohden.”

Vaikka suurin huomio on kasaantunut tuttujen ratkaisijoiden ympärille, ryhmän sisällä on nähty TPS:n tulevaisuuden kannalta erinomaisia tarinoita. Kainulainen jakaa kiitosta TPS:n juniorivalmentajille.

“Viisi TPS-kasvattia on debytoinut tällä kaudella Salibandyliigassa kentän puolella ja se on mielestäni hieno osoitus siitä, kuinka hyvin seurassa on tehty töitä. Seurasta löytyy todella laadukasta ja intohimoista juniorivalmennusta, joka takaa hyvän jatkuvuuden Turussa vielä vuosiksi eteenpäin.”