TPS:n kiri puri Bläk Boksissa – torstaina kuudes peli Kupittaalla

TPS lähti tiistain viidenteen välieräkamppailuun Classicia vastaan selkä seinää vasten, sillä hallitsevan Suomen mestarin 3-1 johto sarjassa tiesi katkon paikkaa. TPS ei kuitenkaan suostunut lopettamaan taistelua finaalipaikasta tähän, vaan vei kamppailun jatkoajalla Miko Kailialan osumalla lukemin 3-4 ja. (2-0, 1-1, 0-2).

Alku näytti varsin hankalalta, sillä Classic iski ensimmäisen osuman 14 sekunnin pelin jälkeen. Kahden erän jälkeen oltiin lukemissa 3-1. Kolmanteen erään TPS lähti pienillä ketjuviilauksilla, löi paineen Classicin päähän ja tuli väkisin ottelussa tasoihin. Jatkoerässä molemmilla oli omat tilanteensa. Classicin paras paikka siunaantui Ville Lastikalle, joka karkasi läpiajoon. Ville Hirvisuon mestarillinen pallonriisto viime hetkellä piti kuitenkin ottelun ja TPS:n taistelun hengissä. Ratkaisijat löytyi tutusta osoiteesta, kun Mikko Hautaniemi löysi Miko Kailialan maalin edestä ja TPS-kapteeni siirsi pallon hallitusti verkkoon.

TPS:n päävalmentaja Santeri Raatarila suitsutti joukkueensa luonnetta.

“Nousujohteinen esitys. Pari erää oltiin hieman perässä, mutta joukkue osoitti jälleen luonteensa tiukimmassa mahdollisessa paikassa. Erittäin ylpeä koko joukkueesta. Matka on kuitenkin vielä pahasti kesken, joten katseet kohti torstaita ja Kupittaata. Hienoa taistella seuraavaksi taas kotiyleisön edessä!”

Ottelun ratkaissut ja kovassa paikassa 2+1 -tehot iskenyt Kailiala tiivisti tuntonsa napakasti.

“Still alive. Torstaina nähdään!”

”Still alive. Torstaina nähdään!”, tiivisti ottelun jatkoajalla ratkaissut Miko Kailiala. Kuvat Esa Takalo