TPS:n F-liigan miesten sarjan kotiavaus perjantaina – “Nollataan vastustajan tähdet”

TPS:n F-liigan miesten sarjan kotiavaus perjantaina – “Nollataan vastustajan tähdet”

F-liiga jatkuu miesten osalta perjantaina kauan odotetulla kotiavauksella ja tarjolla on heti todellista salibandyherkkua, kun Kupittaan kirkkaisiin valoihin saapuu Salibandyliigan viimeisin mestari Classic. 

Ennakoissa kärkeen povattu kaksikko aloitti liigakautensa ehkä hieman yskähdellen. Classic joutui tekemään täyden päivätyön Welhojen kanssa ja TPS haki voiton pitkän kaavan kautta voittolaukauskilpailun jälkeen Steelersistä. Perjantaina nähdään kuitenkin takuuvarmasti äärimmäisen intensiivinen huippusalibandykamppailu, jossa ei katsojan tarvitse haukotella. 

TPS:n kokenutta ja – toistaiseksi – harvaa Suomen mestari -osastoa edustava Tino Salminen näki sunnuntain F-liigan miesten liigan avauksessa paljon parannettavaa, mutta jakoi tunnustusta myös vastustajalle. 

“Steelers pelasi pirteästi, puolusti hyvin ja huomasi että saivat aika ison lisäsytykkeen peliin kun tolppien välissä oli maailman paras maalivahti (Eero Kosonen). Steelersin uuden valmentajan Mika Savolaisen opit oli myös hyvin menneet kesän aikana perille. Meidän oma tekeminen oli hieman vaisua. Vaikka päästiin hyvillekin paikoille, ei saatu palloa riittävällä tehokkuudella maaliin. Muun muassa juuri maalinteossa on meillä huomattavasti kyllä parannettavaa.”

Joukkue on tänäkin vuonna vahva ja haluaa menestyä”

Kauden alkua on TPS-leirissä odotettu kovasti. Valmistautuminen on ollut normaalista poikkeavaa, mutta Salminen näkee tässä myös paljon positiivista.

“Olihan valmistautuminen todella erilainen kuin yleensä. Alkuun vedettiin paljon pienryhmissä fysiikkatreeniä. Lajille päästiin vasta, kun hallit aukesivat Turussa. Posin kautta kun miettii, niin erittäin paljon saatiin kyllä fysiikkapuolta kehitettyä. Hyvää on myös se, että pelaamiseen löytyy nyt kyllä kova kiima kun pitkään oltiin pelaamatta.”

TPS on linjannut tavoitteekseen Suomen mestaruuden ja tämän myös Salminen allekirjoittaa.

“Melko samanlaiset tavoitteet on kuin viime kaudella. Joukkue on tänäkin vuonna vahva ja haluaa menestyä. Paljoa emme muuttuneet viime kaudesta, joten päästään jatkamaan hyvää tekemistä kimpassa. Nyt on pelaajat ja koutsit tuttuja toisilleen, sekin auttaa. Meillä on sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta, kuten eräs hyvä ystäväni sanoisi – terkut samalla myös hänelle.”

TPS kunnioittaa perjantain vastustajaa, mutta kumartelut on jääneet kauas menneisyyteen. TPS pelaa perjantaina vain voitosta.

“Kaikki lähtee perjantaina siitä, että puolustetaan tuttuun tyyliin vahvasti ja nollataan vastustajan suuret tähdet. Pelataan iloista pallollista peliä, liikutaan ja liikutetaan palloa nopeasti. Maalipaikoista isketään tarvittavat maalit ja otetaan kolme pistettä kotiyleisön edessä”, Salminen päättää.

TPS-Classic pe 25.9. klo 18.30, Kupittaan palloiluhalli

HUOM. otteluun ainoastaan ennakkolipunmyynti Tiketin kautta. Lippuja ei siis ole myynnissä enää hallilla.

Lue lisää ottelun erikoisjärjestelyistä täältä.