TPS:n ensimmäinen vierastupla viikonloppuna: “Huikea reissuviikonloppu tulossa!”

TPS:n ensimmäinen vierastupla viikonloppuna: “Huikea reissuviikonloppu tulossa!”

Tuttu näky TPS:n viime vuosien peleissä – vastustajan maalin edustalla on jonkinlaista hässäkkää menossa ja härdellin keskipisteestä löytyy hymyilevä numero 77, Ville Laine. Tuleva lääkäri – tosin yhdeltä lempinimeltään hieman harhaanjohtavasti “Pastori” – löytyy kentältä sieltä missä tapahtuu. 

Ville Laine nousi TPS:n liigamiehistöön hieman isompien junnustarojen varjossa jo kaudella 2013-2014. TPS:n pelit päättyi tuolloin runkosarjaan, mutta Laineelta debyyttikausi oli varsin onnistunut. 25 peliä tuotti tehot 5+7=12 ja vastaavia lukemia TPS:n kolmoskentässä useita kausia viihtynyt naantalilainen on kellottanut myöhemminkin. Tämän kauden startti antaa kuitenkin odottaa uusia ennätyspörssejä (5 ottelua, 2+2=4).

“Henkilökohtaisesti kauden startti oli joukkueen tavoin muuta mitä haluttiin, mutta nyt on suunta parempaan päin. Ollaan meidän kentässä pyritty nostamaan jokaisen henkilökohtaisia laukaisumääriä ja suoraviivaistamaan peliä hieman. Tämä varmasti näkyy myös jokaisen pörsseissä. Meillä on siinä SB Naantali -ketju (Ojala-Laaksonen-Laine), joten kemiat kohtaa hyvin ja nautitaan pelaamisesta yhdessä. Toki myös pakkiosastolta Alin-Kanervisto ollut vahvaa tekemistä.” 

Laine tutulla paikalla, maalin edessä. © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

Mennyt kesä oli Laineelle mielenkiintoista aikaa, sillä viidettä vuotta opintoja työstävä “Pastori” oli ensimmäistä kertaa lääkärin sijaisena töissä. 

“Kesä oli itselle uutta ja jännittävää, kun oli Raumalla lääkärin oikeita töitä tekemässä. Sieltä sai hyvää oppia tulevaa ammattia varten. TPS:n valmennusjohdon suuntaan iso kiitos, että luottoa löytyi minuun ja omatoimiseen harjoittelemiseeni. Ei tarvinut kuormittaa itseään niin paljon ajamalla tuota väliä edestakaisin. Voin sanoa, että mies on kunnossa ja enemmän kuin valmis antamaan kaikkensa logolle.”

OLS ja SPV vastassa viikonloppuna

Laine pettyi muun joukkueen tapaan TPS:n tulosvireeseen sarjan alkaessa.

“Alku oli tuloksellisesti iso pettymys. Vaikka peleissä olikin hyviä hetkiä, ehjä kokonaisuus jäi puuttumaan ja meidän pitäisi näin kokeneella ryhmällä pystyä parempaan. Nyt ollaan saatu hyvin onnistumisia ja se ruokkii myös itseluottamusta. Tyypillinen ketsuppipulloefekti siis. Ollaan myös petrattu puolustuspelaamista ja sen varaan on hyvä rakentaa hyökkäämistä. TPS on tunnettu ennen kaikkea siitä puolustuspelistä, mutta oma ajatus on, että tehdään tuollaisista tehdyistä maalimääristä myös tepsimäisiä!”

”Pastori” lähtee muun TPS-miehistön kanssa hakemaan viikonlopulta kuutta sarjapistettä © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

TPS ottaa suunnan kohti pohjoista viikonloppuna, jolloin se matkaa ensin lauantaina OLS:n vieraaksi ja sunnuntaina vuorossa on viime kauden välierävastustaja SPV. Laine odottaa hyvillä mielin vierastuplaa.

“Hieno reissuviikonloppu jätkien kanssa edessä! Aika erilaiset vastustajat varmasti luvassa, mutta päästään hyvin viemään treeneissä tehtyjä juttuja kentälle ja kehittämään peliä eteenpäin. Otetaan matsi kerrallaan ja tullaan kuuden pisteen kanssa takaisin Turkuun.”

OLS-TPS la 19.10. klo 18.00 Kastellin monitoimitalo

SPV-TPS su 20.10. klo 17.00 Seinäjoen urheilutalo