TPS:lle lentävä startti uudessa kotihallissa

TPS:n uusi kotihalli avattiin tyylillä, kun turkulaiset voittivat Seinäjoen Peliveljet maalein 10-7. Maali-ilotteluksi yltyneessä ottelussa myös SPV-leirillä oli aihetta juhlaan.

Ottelun ensimmäisessä erässä mätettiin maaleja, sillä avaus 20 minuuttisen aikana nähtiin peräti kuusi osumaa. Palloiluhallin ensimmäisen osuman kirjasi nimiinsä SPV:n Joni-Arttu Sieppi, jonka tarkka laukaus sujahti Pyry Luukkosen vartioiman maalin vasempaan takakulmaan.

Hetkeä myöhemmin kotijoukkueelle tarjottiin tasoitusmahdollisuutta, kun vieraiden Tuukka Kiviranta tuomittiin jäähylle työntämisestä. Hyvistä paikoista huolimatta TPS ei onnistunut rikkomaan kuparista, mutta vastaavasti seinäjokelaiset pystyivät nopealla vastahyökkäyksellä iskemään alivoimalla taululle tilanteeksi 0-2, kun Matias Veikkola nousi laidasta vetopaikalle. Peliä oli tässä vaiheessa pelattu 6.10

Kotijoukkue pääsi peliin mukaan, kun ajassa 9.23 Joonas Koskinen päätti vahvan nousunsa tarkkaan laukaukseen ja toi TPS:n maalin päähän. Mustavalkoisten hyvä vire sai jatkoa, kun ajassa 11.23 Jani Hyytiäinen tasoitti tilanteeksi 2-2.

Kauaa ei tässä tilanteessa oltu, sillä reilut puoli minuuttia tästä ja Sami Saarinen vei kotijoukkueen ensikertaa johtoon.

Ajassa 15.02 koettiin historiallinen hetki, kun SPV tasoitti tilanteeksi 3-3. Jose Kivipellon maaliin syöttöpisteen merkkautti Mikko Kohonen, jolle piste oli 1000. miesten Salibandyliigan tehopiste kaikki ottelut yhteenlaskettuna.

Numeroista 3-3 lähdettiin toiseen erään, joka olikin sitten turkulaisten näytöstä.

Ensin Nikolas Laaksonen vei TPS:n 4-3 -johtoon ajassa 23.11. Ennen erän puoliväliä turkulaiset onnistuivat vielä kahdesti, kun ensin Eemeli Peltonen viimeisteli taidokkaalla rankkarillaan 5-3, ja puoli minuuttia tästä ja asialla oli Jaakko Hautamäki.

Ajassa 33.13 ottelun avausmaalin iskenyt Sieppi tuomittiin jäähylle. SPV kesti koko kaksiminuuttisen, mutta kolme sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen Janne Nurminen jatkoi maalin edestä Olli Kinnusen laukauksen sisään.

Samassa ajassa SPV otti aikalisän. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty, joten numeroista 7-3 lähdettiin päätöserään.

Viimeisessä erässä SPV nousi kahdella ilman maalivahtia tehdyllä sekä yhdellä rangaistuslaukausosumalla tilanteeseen 9-6, mutta Jani Hyytiäinen päätti vieraiden takaa-ajon iskemällä ajassa 58.47 kotijoukkueelle täyden kympin täyteen.

Vieraaat kaunistelivat vielä päätösminuutilla numeroita yhdellä osumalla, mutta yli 2600 katsojaa saivat todistaa TPS:n ansaittua voittoa maalein 10-7.

Seuraavan kerran TPS pelaa 24. tammikuuta, jolloin Kupittaan palloiluhalliin saapuu vieraaksi Westend Indians.