TPS:lle kirvelevä tappio jatkoajalla – Peter Kotilainen Happeen sankari

TPS:n ja Happeen kolmas puolivälierä näytti jo kääntyvän vieraille, mutta niin vain Happee näytti jälleen venymiskykynsä.

TPS aloitti jälleen hyvin ja siirtyi ottelussa 0-1 -johtoon ajassa 6.25, kun Oulun tutkapari Kinnunen-Sorri junaili vieraiden avausosuman. Maali Olli Kinnuselle ja syöttöpiste Juho Sorrille.

Happee nousi kuitenkin tasoihin avauserän puolivälissä, kun Peter Kotilainen onnistui maalinteossa.

Aivan erän lopulla turkulaiset nousivat jälleen kuskin paikalle, kun Sami Saarinen upotti pallon ohi Happee-vahti Miro Tuomalan. Syötön maaliin antoi edellisessä pelissä tehot 1+1 nautiskellut Ville Laine. Vierasjohdossa 1-2 lähdettiin toiseen erään.

Toisella 20 minuuttisella nähtiin vain yksi osuma. Siitä vastasi kotijoukkue Happee ja asialla jälleen Peter Kotilainen.

Kolmanteen erään TPS sai loistoalun, kun ajassa 43.35 kapteeni Olli Laine sivalsi vieraat jälleen edelle. Pitkään näyttikin, että sarjan ensimmäinen vierasvoitto olisi tosiasia, mutta ajassa 55.20 Peter Kotilainen täydensi iltansa iskemällä ylivoimalla kolmannen maalinsa ja tuomalla kotijoukkueen jälleen tasoihin.

TPS:lle tarjoutui vielä tämän jälkeen loistavava mahdollisuus johto-osumaan, kun Panu Kotilainen joutui jäähylle estämisestä. Ylivoima toimi, mutta maaliviivaa lähemmäksi palloa ei kuitenkaan saatu. Näin varsinaisen peliajan jälkeen oltiin tilanteessa 3-3.

Jatkoaika ehti vanhentua vain minuutin ja 23 sekuntia, kun Jami Manninen kiskaisi Peter Kotilaisen syötöstä Happeen 4-3 -voittomaalin.

Ottelun jälkeen TPS:n päävalmentaja Jukka Ruotsalainen oli levollinen tappiosta huolimatta.

-Kyllä se näkyi pelissä hermostuneisuutena, että Happeella oli pakkovoiton paikka. Kolmas erä oli meiltä ottelun paras ja näytti, että pystytään klaaraamaan alivoima, mutta jostain se tuurilla pomppi sisään.

– Meillä oli paikka ylivoimalla vielä siinä lopussa, mutta pallo kävi viivalla. Jatkoajalla sitten pikku ylipelaaminen ja kaveri rankaisi, ei siinä sen kummempaa. Ei jatkoajalle voi kuitenkaan mennä vaan seisoskelemaan, kyllä siellä täytyy rohkeasti uskaltaa pelata, Ruotsalainen summasi.

Voiton myötä Happee siirtyi ottelusarjassa 2-1 -johtoon. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran jo huomenna perjantaina Turussa.

– Ei meillä tänäänkään pelillisesti ollut mitään hätää. Pidetään huomenna huoli, että otetaan se maalin etu meille, Ruotsalainen totesi päättäväisesti.