TPS:lle jälleen murskavoitto

TPS:lle jälleen murskavoitto

TPS matkasi tiistaina Poriin Karhujen vieraaksi. Viime pelissä yksitoista kertaa onnistuneen TPS:n maalinälkä ei ollut hiipunut tähän peliin lähdettäessä, vaan vierasjoukkue pisti vielä paremmaksi ja takoi taululle 2-12 lukemat.

Vain neljä ottelua tällä kaudella voittanut kotijoukkue lähti otteluun altavastaajana, mutta siitä huolimatta se aloitti ottelun vakuuttavasti ja pysyi TPS:n perässä vielä ensimmäisessä erässä. TPS siirtyi 1-0 johtoon Janne Hoikkasen osumalla, mutta Karhut tuli nopeasti tasoihin. Tämä tapahtui toistamiseen, kun Karhut teki tasoitus osuman jälleen suurinpirtein minuutti Ville Hirvisuon maalin jälkeen.

Toisessa ja kolmanessa erässä TPS:n maalihanat aukesivat. Viimeiseen erään mentiin jo 2-6 lukemissa, eikä tahti hidastunut siihen. Mikko Hautaniemi aloitti maalinteon, jonka jälkeen joukkue osui vielä jopa viisi kertaa. TPS haki vieraista kaikki kolme pistettä lukemin 2-12 ja nousi ainakin hetkellisesti runkosarjassa toiseksi.

”Meillä oli selkeät lääkkeet vastustajan puolustuksen murtamiseksi. Ensimmäisessä erässä ei saatu tätä vielä näkymään tulostaululla, mutta pienillä täsmennyksillä pystyttiin nostamaan rimaa seuraavalle neljällekymmenelle minuutille, minkä myötä Karhut putosi lopullisesti kyydistä. Nousujohteinen ottelu ja etenkin jälkimmäinen puolisko hoidettiin varsin tyylipuhtaasti. Mukava myös, että onnistumisia tulee tasaisella rintamalla. Ollaan hyvässä vaiheessa”, kertoo TPS:n päävalmentaja Santeri Raatarila.