TPS yrittää jatkaa voittoputkeaan – “Treeneissä meistä kukaan ei ole saanut vielä kolmea peräkkäistä syöttöä omille”

TPS yrittää jatkaa voittoputkeaan – “Treeneissä meistä kukaan ei ole saanut vielä kolmea peräkkäistä syöttöä omille”

TPS on aloittanut F-liigakautensa seitsemällä peräkkäisellä voitolla. Joukkue kiihdyttää kohti MM-taukoa pelaamalla tällä viikolla vielä kaksi ottelua. Näistä ensimmäinen mitellään keskiviikkona Kupittaalla, kun kauden positiivisesti aloittanut LASB saapuu TPS:n vieraaksi.

Yksi TPS:n tutuista onnistujista on hirmuvireen löytäneen ykköskentän takalinjoilla operoiva Lauri Stenfors. Tehopisteitä on kertynyt seitsemässä ottelussa 2+3 ja ennen kaikkea tehotilasto – 18 maalia plussalla – kertoo omaa kieltään kentällisen vahvasta startista. Yksi palkinto tuli MM-valinnan muodossa. Stenfors taustoittaa positiivista alkukautta.

“Hienoa olla taas mukana Suomen MM-joukkueessa. Tarkoituksena on palauttaa kannu pienen harharetken jälkeen takaisin Suomeen. (Mikko) Hautaniemen rautainen kesätreenaus tarttui heti alkusyksystä meihin muihin pelaajiin eikä suostuta häviämään yhtään peliä tällä kaudella.”

TPS on tullut tunnetuksi viime vuosina tiiviistä puolustuspelaamisestaan, mutta joukkue on löytänyt myös hyökkäyspäähän tehokkuutta. Siitä kertoo lokakuun neljään pelattuun peliin isketyt 52 maalia. 

“Pelitapaa on hinkattu siihen suuntaan, että ei mennä kulmiin pyörimään, vaan koitetaan alhaalla rakentaa peli niin, että päästään suoraan maalintekopaikkaan tai lähelle sitä. Meidän vitjalla ollut kyllä erittäin lennokasta menoa ensimmäistä pelien jälkeen. Latvian poika (Trekse) on tuonut erittäin ison lisän vasemmalla kaistalle, osaa syöttää ja viimeistellä. Tähän päälle vielä kun Miklu on taas muistanut miten maaleja tehdään, niin kyllä kelpaa.”

”Miklu on muistanut taas miten maaleja tehdään” Kuvat Anssi Koskinen

Stenfors löytää kentällisen pelaamisesta kuitenkin edelleen paljon parannettavaa.

“Treeneissä meistä kukaan ei ole saanut vielä kolmea peräkkäistä syöttöä omille, joten siihen toivoisi pientä tarkennusta.”

Keskiviikon vastustaja LASB majailee tällä hetkellä tasaisessa sarjassa kahdeksannella sijalla. 

“Taitavia ukkoja vastassa. Jos lähdetään kengännauhat auki, niin hävitään. Jos pelataan omalla tasolla, niin voitetaan.”

TPS-LASB ke 18.10. klo 18.30 – Liput Tiketistä