TPS vei torstai-illan trillerin nimiinsä – Hautamäki ratkaisi kotivoiton jatkoajalla

Salibandyliigan ainoa torstai-illan kamppailu ei taatusti jättänyt reilua 800 päistä turkulaisyleisöä kylmäksi, kun kotijoukkue TPS nousi tiukasta ahdingosta upeaan 5-4(0-2,1-1,3-1,1-0)jatkoaikavoittoon Kupittaalle vieraaksi saapuneesta Nokian KrPstä. Edellisestä kymmenestä kamppailustaan peräti kahdeksan voittanut vierasjoukkue näytti kahden erän pelin perusteella vievän sarjapisteet mukanaan, mutta päätöserässä terästäytynyt Palloseura näytti luonteensa lujuutta ja nousi arvokkaaseen kotivoittoon loistavan viimeisen 20minuuttisen ja jatkoerän jälkeen. Mustavalkoisten sankariksi nousi päätöserässä peliin mukaan tullut Jaakko Hautamäki, joka naulasi illan ratkaisun Eero Jalon loistavasta poikittaissyötöstä.’

Kuten jo todettua, oli ottelun avauserä selkeästi vierasmerkkinen. Kotijoukkue hallitsi palloa, mutta tarpeeksi vaarallisille paikoille ei tänään TPS-hyökkäykset avauskaksikymppisellä päätyneet. Nokia pääsi pelaamaan sille ominaista vastahyökkäyspeliä ja se naputtikin kaksi osumaa Joona Rantalan ja Valtteri Viitakosken johdolla. Kun KrP iski toisessa erässä vielä 3-0 osuman alivoimalla, näytti isäntien illasta tulevan painajaismainen. Laskettu alivoimamaali saattoi kuitenkin jopa hieman herättää Tepsiä, sillä sen jälkeen peliote siirtyi selkeästi turkulaisille. Toisen erän ainoa osuma nähtiin, kun Eero Jalo kavensi lukemiksi 3-1 maalineduspainin jälkeen.

Päätöserään TPS sekoitti viisikoitaan ja varsinkin erässä kakkosviisikkona toiminut Teemu Aaltosen ryhmä huokui pelihaluja. Erän ensimmäisen rysän iski Janne Nurminen joka juoksi Mikko Hautaniemen loistopassin kirjaimellisesti maaliin saakka. Tasoituksesta ja 4-3 johto-osumasta vastasi sitten Ville Laine, joka naputteli Teemu Aaltosen ja Juuso Alinin syötöistä kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoasemaan. KrP tasoitti kamppailun kuitenkin vielä ilman maalivahtia Viitakosken illan toisella osumalla ja niinpä ratkaisua haettiinkin jatkoajan kautta. Siinä kaksikko Jalo-Hautamäki pääsivät 2vs1 hyökkäykseen, jonka jälkimmäinen päätti tyylikkäästi hyvin torjuneen Antti Kortetmaan ohitse.

Päävalmentaja Jukka Ruotsalainen oli ottelun jälkeen tyytyväinen pisteisiin ja nimesikin illan voiton koko ryhmän voimannäytöksi. ”Kahdessa edellisessä kamppailussa meidän vaihdosta tulleet pelaajat ovat tuoneet kentälle lisäarvoa ja se osoittaa että meillä todella henkisesti vahva ryhmä, joka pystyy venymään tiukoissakin paikoissa. Pelillisesti me pelasimme avauskaksikymppisen täysin KrP:n pussiin, mutta toisen erän lopun ja kolmannen erän työmäärä käänsi kamppailun lopulta meille. Uskon, että nousu ja lopun peliesitys antaa taas lisävirtaa tuleviin kamppailuihin, Ruotsalainen kommentoi matsin päätyttyä.

Kauaa ei TPS ehdi voitostaan nauttia, sillä lauantaina edessä on matka Seinäjoelle, jossa vastaan asettuu SPV klo 17:00 alkavassa kamppailussa. Ottelusta lisää huomisen aikana.