TPS tuplaten tulessa viikonloppuna – “Ollaan millimetri kärjestä”

TPS tuplaten tulessa viikonloppuna – “Ollaan millimetri kärjestä”

TPS pyrkii viikonloppuna jatkamaan erittäin voitokkaaksi muuttunutta virettään Salibandyliigassa – 21/24 pistettä kahdeksasta viimeisestä ottelusta –  ensin lauantaina LASB:in vieraana ja heti perään sunnuntaina Kupittaalla, kun Seurapelipäivän vastustajaksi saapuu sarjanousija ÅIF. Joukkue on alkanut muistuttaa iskukyvyltään sitä TPS:aa, joka nappasi viime keväänä liigahistoriansa ensimmäisen SM-mitalin. 

Yksi hopeakevään tärkeistä arkkitehdeistä oli keväällä hirmuiskun löytänyt Sami Saarinen (17 pudotuspeliottelussa 10+9=19). Saarinen on jo tähän mennessä ylittänyt viime kauden runkosarjapistesaldonsa, mutta löytää omasta tekemisestään parannettavaa.

“Itselläni on ollut aika tasaista ja työteliästä suorittamista joukkueen menestyksen eteen päivästä toiseen niin arjessa, treeneissä kuin peleissäkin. Peleissä taso pysynyt pääosin, mutta muutama peli tällä kaudella ollut itseltä tosi surkeata. Oman hyökkäyspelaamisen ”riskitasoa” pitää nostaa ja pelata siten miten osaa, mutta olla tuottavampi. Juonikkuutta ja vaarallisuutta enemmän jokaiseen treeniin pitää saada lisää. Tätä pitää harjoittaa omalta osalta reeneissä ja kääntää se peleihin.”

Saarista ei joukkueen alkukauden hieman tahmeampi pistetahti huolettanut. 

“Luottavainen fiilis joukkueen tekemiseen ja valmennuksen ajatuksiin siitä, millä pelillä pärjätään keväällä. Alkuun tuli muutama takkiin, vaikka omasta mielestä oltiin pelillisesti pääosin kunnossa. Ei vaan onnistuttu tuottamaan tarpeeksi ja sitten hölmöiltiin halpoja maaleja omiin. Sitten alettiin myös voittamaan ja muistettiin siinä sivussa puolustuksen merkitys tälle jengille. Viime ajat onkin mennyt suht hyvin. Cupin välierätappio oli iso pettymys, mutta toivottavasti herätti meidän jengissä ajatuksia siitä, että ollaan millimetri kärjestä.”

TPS kärsi viikonloppuna kirvelevän niukan tappion Classicille Suomen Cupin välieräottelussa. Kuva Esa Takalo

“Seuraavien viikkojen aikana kun opitaan tunnistamaan erilaisia tilanteita pallollisena ja tukemaan pallottomana vielä fiksummin, niin hyvältä alkaa näyttää. Sitä tässä harjoitellaan treeneissäkin. Se kun saadaan siirtymään viisikkotasolle, niin ollaan entistä parempi joukkue. Saadaan harjoitella runkosarjan loppu ehjästi hyvän loppuohjelman mahdollistaessa tämän, niin se pitää hyödyntää laadukkaalla työllä”, Saarinen linjaa. 

TPS pelaa kiristyneen kotietutaistelun kannalta kaksi tärkeää kamppailua viikonloppuna, kun se kohtaa lauantaina LASB:in vieraskentällä ja heti perään sunnuntaina ÅIF:n Kupittaalla. TPS latoi molempien vastustajien verkkoon ensimmäisissä kohtaamisissa kympin täyteen, mutta erityisesti LASB on löytänyt alkukautta selvästi paremman vireen viime aikoina. Saariselle LASB herättää keskimääräistä turkulaista enemmän tunteita.

“Pakko alkuun mainita, että Hämeenlinnan kasvattina LASB tulee olemaan aina itselle Lammin Salibandy Hakkalasta, Lammilta eikä Lahdesta vaikka postiosoite muuttui. Harmi kun eivät pelaa Elenialla. (Ilja) Pantzarin johdolla ovat kehittäneet omaa hommaansa koko kauden ja viime aikoina ovat olleet vaikea vastustaja lähes kaikille jengeille, joten kova peli on lauantaina tiedossa. Ekassa kohtaamisessa meillä onnistui pelisuunnitelma ja tulos oli sen mukainen, mutta lauantaina on taas uusi ottelu. Varmasti joudutaan ottamaan vastaan pallotaitavien pelaajien suoria hyökkäyksiä. Ne kun pysäytetään, niin vahvoilla ollaan.”

Saarinen on jo ylittänyt viime kauden runkosarjan pistesaldonsa, mutta löytää otteistaan parannettavaa © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

“Sunnuntaina ÅIF pitää voittaa. ÅIF haki KrP:ltä vierasvoiton, joten pitää olla tarkkana kaverin kanssa. Ovat pystyneet keräämään sieltä täältä pisteitä, mutta Turusta ei meidän jengi niitä heille tarjoa. Paljastan myös, ettei meidän kokoonpanosta tule puuttumaan ketään pelaajaa sunnuntain tuplapalkan takia”, Saarinen vinkkaa. 

La 11.1. klo 17.00 LASB-TPS, Suurhalli Areena
Su 12.1. klo 18.30 TPS-ÅIF, Kupittaan palloiluhalli

Liput ennakkoon Tiketistä