TPS taipui tiistai-illan huikeassa jännitysnäytelmässä – taistelu jatkuu torstaina Tampereella

TPS taipui tiistai-illan huikeassa jännitysnäytelmässä – taistelu jatkuu torstaina Tampereella

Salibandyliigan historian ensimmäinen Turussa pelattu finaali tarjosi paikalle saapuneille 2411 katselijalle loistavatasoisen salibandykamppailun, jossa hallitseva Suomen mestari Classic oli lopulta Palloseuraa parempi niukin 4-3(2-1,1-1,0-1) lukemin. Ison kehitysaskeleen ensimmäisestä finaalista ottanut TPS laittoi vierasjoukkueen läpi kamppailun todella ahtaalle, mutta alussa 2-0 johtoasemaan päässyt Classic pystyi suojelemaan johtoaan läpi ottelun ja puolusti uhrautuvasti kotijoukkueen painaessa päälle varsinkin kamppailun loppupuoliskon.

Vierailijat saivat otteluun loistavan alun, kun se iski kaksi osumaa lähes avauserän ainoista paikoistaan. Ensiksi Sami Johansson väläytti loistavaa laukaustaan ja sitten Classicin nuorisokentällinen karkasi ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi Aaro Helin viimeisteli 2-0 osuman. TPS sai äärimmäisen tärkeän 2-1 kavennuksen ennen ensimmäistä taukoa, kun Mikko Hautaniemi osui kulmavaparikuvion päätteeksi. Mustavalkoiset tulivat ottelun toiseen erään hurjalla draivilla ja vaikka Janne Nurminen saikin heti avausvaihdossa jäähyn, oli kotijoukkue silti lähempänä maalintekoa alivoimansa aikana. TPS sai hyvästä painostuksestaan palkinnoksi myös ylivoiman, jonka aikana se loi useamman loistavan maalipaikan. Valitettavasti pyöritys ei johtanut lisäosumiin ja heti jäähyn päätyttyä turkulaisleiriin kaadettiin todella kylmää vettä niskaan, kun Jussi Piha karkasi läpiajoon ja viimeisteli 3-1 lukemat. Hautaniemen illan toinen osuma toi Tepsin jälleen maalin päähän, mutta vain minuutti tästä Oskari Heikkilä hyödynsi Palloseuran löysän puolustamisen ja toiselle tauolle poistuttiin Familyn 4-2 johtoasemassa.

Päätöserässä TPS jatkoi hyvää pallollista pelaamistaan ja se sai luotua muutaman oivan maalipaikan, joista parhaat siunaantuivat ykkösviisikon Olli Kinnuselle. Valitettavasti Lassi Toriseva kesti maalillaan nämä yritykset. Kotijoukkue nappasi maalivahdin pois kolme minuuttia ennen loppua ja se toikin paikan kavennukseen, kun sille tuomittiin rangaistuslaukaus puolen minuutin pyörityksen jälkeen. Miko Kailiala ampui rankkarin varmasti maalin perukoille ja niinpä Kupittaan yleisölle tarjottiin huikea loppushow. Valitettavasti lisäosumia ei enää kuitenkaan nähty ja niinpä sarjan toinen kiinnitys tamperelaisille 4-3 voiton myötä.

TPS-päävalmentaja Jukka Ruotsalainen oli kamppailun jälkeen kuitenkin luottavaisin mielin. ”Tämä joukkue näytti jälleen kuinka vahva sen on henkisesti ja kuinka nopeasti se pystyy oppimaan otteluiden välillä. Tänään otettiin iso askel oikeaan suuntaan ja samanlaisella parannuksella torstaina sarjan avausvoitto on tosiasia. Nyt huolletaan kroppa ja mieli jälleen kuosiin ja tehdään tarvittavat viilaukset pelipuolelle ja tuodaan tämä sarja takaisin Turkuun 2-1 tilanteessa”, Ruotsalainen kommentoi ottelun päätyttyä.

Finaalit jatkuvat siis torstaina Tampere Areenalla klo 18:30. Ottelusta lisää keskiviikon aikana.

 

TPS – Classic tilastot

Ottelun maalikooste & lehdistötilaisuus

Anssi Koskisen ottelukuvat