TPS palaa tositoimiin kahdella huippuottelulla – “Nyt päästään mittaamaan missä mennään”

TPS palaa tositoimiin kahdella huippuottelulla – “Nyt päästään mittaamaan missä mennään”

TPS vetäytyi nousujohteisen syyskautensa päätteeksi pienelle breikille, jolloin joukkue sai hieman hengähtää ja kerätä voimia pitkää kevätkautta ajatellen. Laakereillaan pelaajat eivät luonnollisesti levänneet, mutta pelitauko mahdollisti hieman vapaamuotoisemman aikataulun. Yksi syyskauden seuratuimmista hahmoista löytyi TPS:n maalin suulta, jossa Olli Kuisma lähti täyttämään peliuransa lopettaneen Pyry Luukkosen suuria saappaita. Juuri varusmiespalveluksensa pakettiin saanut Kuisma lähtee kohti kevätkautta rauhallisin mielin.

“Ennen kautta oli erittäin odottava ja lupaava fiilis tulevasta. Usko omaan tekemiseen ja kehittymiseen on kova. Epävarmuustekijät alkukaudesta liittyivät lähinnä ennen joulua päättyneeseen varusmiespalvelukseen ja sen vaikutuksiin pelaamisen kannalta. Tekeminen on ollut nousujohteista ja on tärkeää huolehtia, että sama käyrä jatkuu niin itsellä, kuin joukkueellakin.”

Viime kaudella ensimmäiset aloitetut liigapelit vyölleen saanut Kuisma on jakanut alkukaudesta torjuntavastuun toisen nuoren ja lupaavan TPS-kasvatin, Oskari Fäldenin kanssa. Kuismalle asetelma on sopinut.

“Tasainen maalivahtipari on varmasti tässä vaiheessa uraa hyvä asia. Molemmat saavat pelejä ja pystytään sekä kirittämään, että kehittämään omaa pelaamistamme.”  

20-vuotiaan kunnianhimoisen Kuisman lähitulevaisuuden sävelet ovat kohtuullisen selvät. 

“Kentän ulkopuolella kevät menee salibandyn ohella pääsykokeisiin valmistautuessa. Selkeitä suunnitelmia ei alasta vielä ole, vaan sen pohtiminen kuuluu myös alkuvuoden agendoihin. Seuraava tavoite kentällä on nousta Salibandyliigan kärkiveskareiden joukkoon ja auttaa sitten joukkuetta olemaan vuodesta toiseen kärkikahinoissa ja voittamaan sen himoitun mestaruuden tänne Turkuun.”

Kuisman vire on ollut TPS:n koko joukkueen tapaan nousujohteinen © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

Tauolta palaava TPS matkustaa ensin perjantaina Happeen vieraaksi Jyväskylään ja kohta perään sunnuntaina on vuorossa Suomen Cupin välieräpeli Classicia vastaan, niinikään vieraskentällä. 

“Saadaan heti alkuun kaksi tiukkaa testiä siitä, missä mennään. Hirviteatterissa on hyvä meininki ja perinteisesti tiukat väännöt, joten hyvillä fiiliksillä lähdetään hakemaan kolmea pistettä. Classic taas on asettanut riman pelin osalta korkealle tasolle jo muutaman vuoden ajan ja nyt päästään mittaamaan missä mennään. Syksyn keskinäisessä pelissä oli hyviä elementtejä, mutta kaverin rutiini käänsi matsin heille. Nyt me on viety omaa peliämme eteenpäin, saatu yhteisiä kokemuksia ja kasvettu ryhmänä. On aika haastaa heidät entistä tiukemmin.”