TPS murskasi Tiikerit – “Vaikea kuvailla, kuinka mahtavaa oli päästä pelaamaan taas”

TPS murskasi Tiikerit – “Vaikea kuvailla, kuinka mahtavaa oli päästä pelaamaan taas”

TPS palasi tositoimiin maajoukkuetauolta ryminällä ja Tiikerit joutui tässä näytelmässä toimimaan kakkosviulun soittajana. Kotijoukkue takoi avauserässä peräti kuusi maalia ja ottelu oli sitä myöten taputeltu. Taululle lyötiin lopulta TPS:n 14-3 (6-0, 2-2, 6-1) lukemat ja raportin kirjoittaja ei ainakaan heti muista, koska viimeksi TPS on lyönyt yhtä monta maalia vastustajan nuottaan. 

Erityisiä ilonaiheita TPS:lle oli kahden tuikitärkeän pelaajan paluut tositoimiin, sillä Miko Kailialan lisäksi perjantai-iltana ratkesi myös Janne Hoikkasen paluu loukkaantumisen jäljiltä. Miehet istutettiin heti samaan ketjuun yhdessä Eero Jalon kanssa ja jälki oli tuhoisaa – Jalo tehoili 3+1 edestä, Hoikkanen iski yhden osuman ja Kailiala vietti viiden pisteen iltaa (2+3). Lopulta peräti kolme TPS-pelaaja osui hatullisen edestä, sillä Jalon lisäksi myös Mikko Hautaniemi (3+0) ja Joonas Koskinen osuivat kolmesti. 

TPS:n päävalmentaja Janne Kainulainen kiitteli joukkueen esitystä.

“Ensimmäinen ja kolmas erä oli meiltä erittäin vahvoja. Asiat, joita ollaan harjoiteltu kahden viikon tauon aikana, näkyi pelissä erittäin positiivisella tavalla. Ylivoimakin löytää uomiaan, kun tänään oli saldona 2/2. Onnistumisia saatiin laajalla rintamalla ja paluun pelikentille tehneet pelaajat onnistuivat hyvin. Hyvä jatkaa taas ehjään treeniviikkoon ja viikon päästä sunnuntaina pelattavaan Cup-vääntöön SB Vaasaa vastaan.”

Tehokkaan paluun pelaavaan miehistöön tehnyt Miklu oli huojentunut ottelun jälkeen.

“Vaikea kuvailla, kuinka mahtavaa oli päästä pelaamaan taas. Jalka liikkui niin hyvin, että tarttis varmaan useamminkin loukkaantua. Kroppa tuntui muutenkin tosi hyvältä ja paljon paremmalta mitä odotin. Pallon kanssa tuli sohlailtua vielä yhtä sun toista, mutta eiköhän se siitä parane muutaman matsin jälkeen. Kaiken kaikkiaan pirun iloinen paluusta ja joukkueelta ammattimainen esitys ja voitto. Toinen erä ei ollut meiltä kovin vahva, mutta 40 minuutin kaasutus riitti aika suurinumeroiseen voittoon ja pisteiden jäämiseen Kupittaalle. Hyvältä tuntuu.”